Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Hvali kraj, drž' se Pirineja: Marca tvrdi kako je Hezonja novi igrač Real Madrida

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 21:11

Financijski detalji nisu poznati, čeka se službena potvrda iz Madrida

Početkom mjeseca je bio jedna od opcija, a danas je, doduše neslužbeno – rješenje. Prema pisanju španjolske Marce, Mario Hezonja napušta Uniks i prelazi u Španjolsku kako bi pojačao veliki Real Madrid!¨

Vijest dolazi svega tri dana od poraza Madriđana u finalu Eurolige gdje je Anadolu Efes obranio naslov i tako ostavio momčad Pabla Lasa praznih ruku.

Službene potvrde i dalje nema, čeka se objava na društvenim mrežama. Podsjećamo, Hezonja je već igrao u Španjolskoj i to u Barceloni. Čini se da su navodne želje Pabla Lasa ispale istinite, pisalo se ranije na proljeće kako je Dubrovčanin na meti Kraljevskog kluba.

Podsjećamo, Hezonja je napustio Hrvatsku sa samo 17 godina starosti i otisnuo se u avanturu u dresu Barcelone. Tamo je zadovoljio kriterije, usput se izborivši  i u njemu se izborio za dobru poziciju na draftu 2015. godine. Završio je u Orlando Magicu, a kasnije je još igrao za Knickse i Portland prije povratka u Europu. Posljednja stanica bio je ruski Kazan s kojim je dominirao u VTB ligi ali i u Euroligi, barem do zabrane i izbacivanja od strane organizatora natjecanja zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Hezonja iza sebe ima i dobre brojeve. Tijekom ove prošle godine prvo u dresu Panathinaikosa a kasnije i Uniksa u Euroligi prosječno je ubacivao 12,8, odnosno 14,3 poena ove sezone.

Jedva čekamo novu sezonu i Stepskog Vuka u pustopljini Pirineja.


Tagovi

Mario HezonjaReal Madrid košarkaUnics Kazan

Ostale Vijesti