Thilo Schmuelgen/Action Images
Thilo Schmuelgen/Action Images

Hvali istok drž’ se zapada: Svi Uniksovi Amerikanci napuštaju klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 17:20

Uprava košarkaškog kluba iz Kazanja otvorila je mogućnost svim američkim internacionalcima da se vrate u svoju domovinu.

Dok traje veliki sastanak čelnika Eurolige na kojem bi trebala biti donesena konačna odluka o zahtjevima ruskih klubova za odgodom njihovih utakmica u gostima, iz Kazanja stižu zanimljive vijesti. Naime, uprava Uniksa je odlučila otvoriti svoja vrata svim američkim košarkašima kako bi se sigurno, ukoliko to žele, vratili u svoju domovinu.

Učinili su to još ranije Amerikanci koji igraju za CSKA i Zenit, a danas se isto događa i Uniksu. Prevedeno, u nastavku Eurolige Mario Hezonja i Velimir Perasović neće moći računati na Lorenza Browna, O.J. Mayoa, niti na Johna Hollada, Johna Browna i Jarrella Brantleyja. Veliki je to hendikep za ekipu koja je ove sezone pokazala kako je spremna za play-off. Trenutno su na rubnoj, osmoj poziciji s 12 pobjeda i 11 poraza, a pošto su putovanja iz i u Rusiju ovih dana otežana, pitanje koliko će igranje turnira uopće biti moguće.

Što se tiče domaćih internacionalaca, za sad nema naznaka da bi trener Perasović i Mario Hezonja napustili Kazanj. Kako će se nastaviti Euroliga, koja za razliku od nogometne lige prvaka ima kudikamo više jakih ekipa iz Rusije, nije poznato. Ako bi i postojalo htjenje da se utakmice održe, zbog parametara koji su van dometa čelništvu turnira i pripadajućih klubova, to možda neće biti niti moguće.



Tagovi

Unics KazanMario HezonjaVelimir Perasović

Ostale Vijesti