Hafner/DPA
Hafner/DPA

Hrvatski supertalent ozlijedio tetivu, mora na operaciju

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 26.10.24. | 16:13

Katalonski klub je u priopćenju izvijestio da će vrijeme izbivanja mladog hrvatskog igrača ovisiti o oporavku nakon operacije.

Hrvatskom 18-godišnjem košarkašu Michaelu Ružiću bit će operiran palac desne ruke nakon što se ozlijedio na treningu, priopćio je španjolski prvoligaš Joventut.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ružiću, koji je od prošle sezone član prve momčadi Joventuta i jedan je od najvećih talenata hrvatske košarke, puknula je tetiva palca desne ruke na posljednjem treningu uoči utakmice s Bešiktašem u Istanbulu u Eurokupu. Joventut je izgubio sa 76-82.

Ružić će u srijedu, 30. listopada, biti operiran u Općoj bolnici Katalonije u Sant Cugat del Vallès (Barcelona) kod traumatologa Tonija Mora.

Katalonski klub je u priopćenju izvijestio da će vrijeme izbivanja mladog hrvatskog igrača "ovisiti o oporavku nakon operacije".

Gubitak Ružića, uz gubitak također krilnog igrača Miguela Allena, mogao bi natjerati Joventut da ode na tržište kako bi pronašao zamjenu.

Ružić, 206 centimetara visoki krilni igrač, došao je u podmladak Joventuta u ljeto 2023. iz Zadra, ali je iskoristio ozljede nekih prvotimaca pa je brzo prebačen u prvu momčad. Ondje se ustalio zahvaljujući uspješnim nastupima u španjolskom prvenstvu i Eurokupu.

Joventut, za koji igra i 37-godišnji hrvatski centar Ante Tomić, nakon četiri prvenstvena kola zauzima 14. mjesto među 18. klubova u Španjolskoj. U Eurokupu je upisao dvije pobjede i tri poraza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

JoventutMichael Ružić

Ostale Vijesti