Hrvatski reprezentativac produžio sa prvakom 2. ABA lige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.06.18. | 15:36

Novi ugovor za hrvatskog playmakera

Sjajnu sezonu u Krki iz Novog Mesta odradio je 22-godišnji playmaker Paolo Marinelli. Nakon što je prošle sezone bio rezerva američkom playu Reynoldsu u Cibonu, Marinelli je prošlo ljeto prihvatio ponudu iz Slovenije što se pokazalo kao pun pogodak. 

Marinelli je bio nositelj igre i prvi playmaker Krke, a postignuti rezultati potvrđuju tezu o sjajnoj sezoni. Posebno je briljirao na Final Fouru 2. ABA lige gdje je Krka osvojila naslov i plasirala se u najjače regionalno natjecanje. U polufinalu protiv Borca (domaćin završnog turnira i prvoplasirana momčad regularne sezone) postigao je 20 poena uz 6 asistencija, dok je u finalu protiv Primorske ubacio 16 poena uz po 4 skoka i asistencije. Ukupno je u 22 utakmice 2. ABA lige ostvario brojke od 10,6 poena, 4 asista i 2,2 skoka.

Odlične je igre pružio i u doigravanju slovenskog prvenstva. Krka je u polufinalu ponovno bila kobna za Primorsku izbacivši je 2-1, dok je u finalu tijesno poražena od Olimpije s 3-2. U osam je utakmica doigravanja Marinelli bio na prosjeku od 15 poena, 4,6 asista te 1,5 uhvaćene lopte za 32 minute provedene na parketu.

Sve to govori kako je Marinelli konačno pronašao klub u kojem će imati povjerenje trenera na poziciji razigravača lige. Ono što je još bitnije svakom mladom igraču, Marinelli ima veliku minutažu i prostor za razvijanje. Ako znamo da igra na poziciji koja je već godinama rak rana hrvatske košarke, možemo biti zadovoljni njegovim razvojem i rolom u Krki. Štoviše, kada bi i hrvatski klubovi odlučili gurnuti mlade hrvatske igrače u naslovne role, kriza hrvatske košarke puno bi se lakše prebrodila. 

Spomenimo i kako je za naredni ciklus utkmica kvalifikacija za Svjetski kup, Marinelli jedan od pozvanih igrača. Na poziciji razigravača konkurenciju mu zasad čine Rok Stipčević, Karlo Uljarević, Mate Kalajžić i Krešimir Radovčić. Po svemu prokazanom ove sezone, Marinelli se nameće kao drugi izbor iza iskusnog Stipčevića. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Paolo MarinelliKrka

Ostale Vijesti