Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac potpisao za Dinamo, karijeru nastavlja u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 20:07

Vraća se na Sardiniju

Filip Krušlin vratio se na Sardiniju. Hrvatski košarkaš potpisao je ugovor za Dinamo Banco di Sardegna (bivši Dinamo Sassari) u čijim je redovima proveo prošlu sezonu. U prvom mandatu tamo je igrao s još dva hrvatska košarkaša, Tonijem Katićem(JDA Dijon) i Mirom Bilanom(BC Prometey)

Krušlin je prošle sezone u redovima Dinama u regularnom dijelu imao prosjek od 9.1 koša, dva skoka i 1.5 asistencija, dok je u Ligi prvaka imao prosjek od 10.8 koševa, 2.3 skoka i 1.5 asistencija.

Tijekom doigravanja bio je jedan od ključnih igrača Dinama. U prvoj rundi doigravanja koja je završila ispadanjem 2-3 od Reyer Venezie imao je prosjek od 10.8 koševa.

„Krule se vraća na Sardiniju kako bi pojačao ekipu Demisa Cavine. Izvrstan je šuter i izvrstan branič. Zahvaljujući svojoj visini (198 cm) i fleksibilnosti Filip može pokriti i ulogu 2 i 3,“ objavio je Dinamo. Također su nekoliko sati kasnije objavili i da raskidaju s trenerom Cavinom.

Spominjalo se da će možda nastaviti karijeru u jednom od tri hrvatska ABA-ligaša, ali na kraju je pronašao klub izvan Hrvatske. Osvojio je šest trofeja i to dva naslova prvaka Hrvatske, tri Kupa Krešimira Ćosića i jedan Superkup ABA lige.

32-godišnji Krušlin karijeru je počeo u Ciboni, a igrao je još za Dubravu, Dubrovnik, Bosnu, Zabok, Split i Cedevitu te Cedebitu Olimpiju. Do sada je bio bez kluba pa se nije našao na širem popisu izbornika hrvatske reprezentacije Veljka Mršića za nadolazeće utakmice košarkaške nacionalne vrste. S još nekolicinom igrača će trenirati pod Mršićevom paskom koji računa na Krušlina u budućnosti.


Tagovi

Filip Krušlin

Ostale Vijesti