Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Hrvatski košarkaški reprezentativac potpisao ugovor karijere u Rusiji

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.03.22. | 16:17

Pridružuje se Velimiru Perasoviću i Mariju Hezonji

Nakon egzodusa stranaca iz kluba, trener Velimir Perasović, pomoćnik Mile Karakaš i igrač Mario Hezonja su odlučili ostati u Kazanju te im je plan okončati sezonu u Uniksu. A od danas su dobili i još jedno hrvatsko pojačanje – Željko Šakić je stavio svoj potpis na ugovor do konca sezone s tim da će se o potencijalnom produženju suradnje (ovisno o tome u kojim će natjecanjima Uniks smjeti nastupati iduće sezone) će se razgovarati na ljeto.

“Iznimno sam sretan zbog dolaska u Uniks. Potrudit ću se dati svoj maksimum kako bi momčad ostvarivala što bolje rezultate”, rekao je Šakić povodom dolaska u Uniks.

Nakon što je raskinuo ugovor s Avtodorom Saratovim, Šakić je na kratko bio bez angažmana u sezoni u kojoj bilježi fine brojke. Hrvatski je reprezentativac u tekućoj sezoni u 14 odigranih utakmica za Avtodor u VTB ligi prosječno bilježio 8,6 poena, 4,8 skoka i 2,2 asistencije tijekom 26 minuta provedenih na parketu. U Eurokupu je bilježio još bolje brojke: u 12 nastupa bio je na prosjeku od 12,8 poena, 5,5 skokova i 2,5 asistencije.

Šakić bi svoj debi trebao zabilježiti 27. ožujka kada Uniks gostuje kod Lokomotiv Kubana u sklopu VTB lige.

Podsjetimo i kako je Uniks izbačen iz Eurolige, dok bi se danas trebala donijeti odluka o sudbini svih ruskih klubova i njihovim sudbinama u europskim natjecanjima.



Tagovi

VTB ligaUnics KazanŽeljko ŠakićMario HezonjaVelimir Perasović

Ostale Vijesti