Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski Australac ponovno u Zadru, dvojica produžila ugovor

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.07.24. | 14:58

Treći je novopridošli košarkaš u momčad Danijela Jusupa nakon povremenog reprezentativca Mate Kalajžića i Slovenca Jana Rebeca

Dominic Gilbert, 28-godišnji košarkaš s dvojnim australsko-hrvatskim državljanstvom, novi je igrač Zadra, priopćili su u ponedjeljak iz aktualnog dvostrukog prvaka Hrvatske.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamičnom i borbenom krilnom igraču visokom 198 cm, ovo će biti drugo iskustvo igranja u dresu Zadra, za koji je igrao i u sezoni 2019./2020. te s klubom osvojio Kup Krešimira Ćosića.

I tada mu je trener bio Danijel Jusup, koji će Zadar voditi i u sljedećoj sezoni.

Prije nego što je 2019. došao u Zadar, Gilbert je u Hrvatskoj već bio proveo tri godine igrajući za riječki Kvarner 2010, Šanac Karlovac, Bosco i Cibonu, s kojom je osvojio 2019. osvojio naslov prvaka Hrvatske. Nakon sezone u Zadru, zaigrao je za nizozemski Heroes Den Bosch i francuski ADA Blois, potom je jednu sezonu proveo u sinjskom Alkaru, nakon kojeg je nosio dresove španjolskog Valladolid, australskih Sutherland Sharksa i Hong Kong Easterna.

Gilbert je sa Zadrom potpisao jednogodišnji ugovor, a treći je novopridošli igrač u momčad Danijela Jusupa nakon povremenog reprezentativca Mate Kalajžića i Slovenca Jana Rebeca.

Osim dovođenja novih igrača, Zadar je produžio suradnju s Lovrom Mazalinom i Krševanom Klaricom, a s posudbe u Zaboku vraćen je Antonio Sikirić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)



Tagovi

KK ZadarDominic GilbertDanijel JusupLovro MazalinKrševan KlaricaAntonio Sikirić

Ostale Vijesti