Hrvatska U20 reprezentacija poražena od Turske

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.07.14. | 15:38

Hrvatska U20 košarkaška reprezentacija izgubila je u prvom kolu Europskog prvenstva koje se održava na Kreti. Bolji od izabranika Damira Miličića bili su košarkaši Turske koji su nakon produžetka pobijedili sa 70-66.

Mladi turski košarkaši vodili su tijekom većeg dijela utakmice da bi u posljednjoj četvrtini naši igrači stigli do izjednačenja i prilike za pobjedu. No, Mislav Brzoja promašio je polaganje na isteku utakmice i utakmica je otišla u produžetak u kojem su Turci bili bolji.

Hrvatska je utakmicu otvorila s petorkom Mavra-Bošnjak-Brzoja-Gabrić-Žganec. Naš ponajbolji igrač Mislav Brzoja brzo je upao u probleme s osobnim pogreškama pa je utakmicu završio s 10 koševa i 9 skokova, ali i 6 izgubljenih lopti te šutem od 25% (3/12). I Mavra je imao katastrofalan šut (2/10), a najefikasniji naš igrač bio je Gabrić sa 17 koševa. Marinelli je s klupe dao 12 i njih dvojica su, uz Brzoju, zatvorili trokut naših igrača s dvoznamenkastim učinkom.

Naša reprezentacija sutra (četvrtak) u 14:30 igra protiv Italije, a u skupini s nama su i Češka te Crna Gora. U drugi krug prolate tri najbolje momčadi iz svake skupine.

(Foto: FIBA Europe/Castoria/Matteo Marchi)

 


Tagovi

Hrvatska u20 košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti