Hrvatska U-18 reprezentacija u Grčku ide po europsku medalju: "Slučaj Slavica" za izbornika završena priča

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.07.15. | 09:47

Hrvatska juniorska reprezentacija (U-18) predvođena trenerom Darkom Kunceom sutra kreće na Europsko prvenstvo u grčki Volos, gdje je u skupini D čekaju Grčka, BiH i Litva.

Usprkos određenim poteškoćama, izbornik Darko Kunce kaže da je atmosfera u momčadi sjajna, te da mu je najveći problem bio izabrati kojih će 12 momaka braniti boje Hrvatske.

„Od početka je ova selekcija bila predodređena za medalju, tako se cijelo vrijeme ta priča i razvijala. Bez obzira na sve stvari koje su se dogodile tijekom ljeta, s obzirom da su ovi momci zaista odlično radili i da idemo na prvenstvo maksimalno spremni, nemamo pravo ljestvicu spustiti nimalo niže. U svakom slučaju, ambicije su velike", kazao je Kunce i dodao:

"Najteži trenutak je definitivno onaj kada smo morali odrediti 12 igrača, odnosno kada smo morali trojicu maknuti s liste putnika. To je samo dokaz da su svi igrači maksimalno ozbiljno odradili pripreme."

Izbornik je kratko prokomentirao i slučaj Nika Slavice koji je prijašnjih dana djelovao kao potencijalna nova afera hrvatske košarke. Za Kuncea je to gotova priča.

„Oko Nika Slavice se podignula prevelika pompa. Stvar je vrlo jednostavna. Vratio se sa Svjetskog prvenstva ozlijeđen i nažalost nije bio spreman priključiti se pripremama. To su liječnici i potvrdili i za mene je ta priča završena.“

Podsjetimo, Europsko U-18 prvenstvo od 23. srpnja do 2. kolovoza 2015. održava se u grčkom Volosu. Hrvatska je u skupini D zajedno s Grčkom, BiH i Litvom. EP otvaramo utakmicom protiv domaćina Grčke 23. srpnja u 21:15.

(Foto: HKS)


Tagovi

Hrvatska u18 košarkaška reprezentacijaDarko KunceNik Slavicakošarkakošarka mladi

Ostale Vijesti