Hrvatska u ludoj završnici savladala BiH za prvu pobjedu na Europskom prvenstvu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.07.15. | 20:01

Hrvatska je pobijedila Bosnu i Hercegovinu u drugoj utakmici U18 Europskog prvenstva za košarkaše. Nakon uzbudljive završnice rezultat je bio 77:76.

Nakon jučerašnjeg uvjerljivog poraza od Grčke, ni danas utakmica nije dobro počela za naše košarkaše. Bosna i Hercegovina je već u prvoj četvrtini otišla na dvoznamenkastu prednost, a do poluvremena je bilo čak 'plus 18'. Naši košarkaši su igrali jako loše u napadu, dok su s druge strane činili greške u obrani.

U nastavku je sve krenulo drugim putem. Svakako je u tome pomogla zonska obrana koju je postavio Darko Kunce i koja je izgledala odlično u drugom poluvremenu. Uz kontrolu skoka i bolju igru u napadu, prednost naših susjeda se počela topiti da bi se u samu završnicu ušlo u egalu. Hrvatska je minutu prije kraja i povela tricom Buljevića, ali je Gegić s druge strane bio precizan s linije slobodnih bacanja. U zadnji napad smo krenuli sa zaostatkom od 'pola koša', Mikšić je pokušao sve riješiti tricom, ali ga je blokirao Manjgafić. Međutim, Mikšić nekako dolazi do lopte, dodaje je Zupcu koji postiže koš za 77:76. BiH je ostala bez time-outa pa u zadnjih sedam sekundi nisu uspjeli postići koš za pobjedu.

Najbolji je u našim redovima bio Zubac s 15 koševa, 13 skokova i 4 blokade. Skokna je dodao 13 koševa i 5 asistencija, Badžim je imao 12 koševa , 7 skokova i 4 asistencije, a dvoznamenkast je bio i Buljević s 10 koševa i 4 skoka. U listu strijelaca su se upisali i Kalajžić (9k, 4a), Mikšić (8k, 3s), Proleta (6k) i Vrkić (4k).

Sutra u 18 sati igramo posljednju utakmicu izlučne skupine, a protivnik je Litva.

(Foto: Fiba.com)


Tagovi

Hrvatska u18 košarkaška reprezentacijaeuropsko u18 prvenstvo u košarci

Ostale Vijesti