Hrvatska u četvrtfinalu EP-a igra protiv Grčke

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.07.14. | 10:10

Hrvatska U20 košarkaška reprezentacija u četvrtfinalu će Europskog prvenstva koje se održava na Kreti igrati protiv Grčke.

U posljednjoj utakmici skupine F Hrvatska je s uvjerljivih 75:56 slavila protiv Poljske. Trener Damir Milačić smanjio je minutažu najvažnijim igračima tako da nitko od naših igrača nije igrao više od 28 minuta, a priliku su dobili i neki igrači koji na EP-u do sada nisu bili u prvom planu. No, i takva momčad s lakoćom je pobijedila Poljsku koja je natjecanje u skupini F završila s omjerom 0-5.

No, prava se 'kuhinja' odigravala u ostalim utakmicama dana. U našoj skupini se u isto vrijeme kada i naša utakmica igrala ona između Turske i Francuske u kojoj je Turcima, uz našu pobjedu nad Poljskom, trebala pobjeda da bi osvojili prvo mjesto u skupini i tako igrali s Grčkom u četvrtfinalu. Međutim, drugo poluvrijeme te utakmice je iz neobjašnjivih razloga kasnilo 10-ak minuta, a isto tako je neobjašnjivo Turska s 15 razlike izgubila zadnju četvrtinu te tako izgubila i utakmicu. Samim time se stvorio krug između Hrvatske, Turske i Francuske u kojoj smo mi imali najbolju koš-razliku te osvojili prvo mjesto.

Još prije toga, prema izvještajima novinara koji se nalaze na Kreti, svašta se događalo na utakmici između Slovenije i Grčke. Domaćinima je nužno trebala pobjeda kako bi se uopće plasirali u nokaut fazu natjecanja, a u tome im je, kažu izvjestitelji, obilno pomogla sudačka trojka koja je sve odluke dodjeljivala njima. Na kraju je Grčka slavila s 84-67 i poslala Slovence kući.

Četvrtfinalna utakmica između Hrvatske i Grčke na rasporedu je u petak u 21:30, a ostali parovi četvrtfinala su: Turska – Litva, Španjolska – Francuska i Srbija – Izrael.

Hrvatska na utakmici protiv Poljske: Bašić, Marinelli 8k, 4a, 4s, Gulam 7k, 4s, Bošnjak 5k, Demo 4k, Mavra 6k, 7s, 6a, Brzoja 2k, Gabrić 12k, 5s, Bundović 10k, 7s, Bačak, Marić 6k, 6s, Žganec 15k.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska u20 košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti