Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL
Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska tone sve dublje na ljestvici, sada smo u društvu Angole, Filipina i Jordana

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.08.24. | 16:23

Pali smo za tri mjesta na ljestvici najboljih reprezentacija svijeta

Iza hrvatske košarkaške reprezentacije je dosta dobro ljeto, odnosno godinu dana. Hrvatska je predvođena izbornikom Josipom Sesarom prvo uspješno apsolvirala pretkvalifikacije za kvalifikacije za Eurobasket 2025., potom fantastično položila na preliminarnom turniru za olimpijske kvalifikacije igranom u Turskoj.

Potom smo na startu kvalifikacija za Eurobasket upisali pobjedu i poraz, a potom je uslijedio kvalifikacijski turnir za OI. U grotlu Pireja poraženi smo u finalu od Grčke, ali pružili smo odličan otpor, dok smo na početku turnira pregazili Sloveniju predvođenu Lukom Dončićem.

S obzirom na sve što nam je košarkaška reprezentacija pružala prethodnih godina, a rezultati su doista bili tragično loši, prethodno razdoblje možemo opisati kao izuzetno pozitivno i nadati se u nastavak uzlazne putanje. No, i dalje to nismo uspjeli kapitalizirati na FIBA ljestvici.

Naime, danas je krovna svjetska košarkaška organizacija objavila novi poredak najboljih reprezentacija svijeta, a na njemu je Hrvatska pala za tri pozicije i sada zauzima 33. mjesto. Netom ispred nas su Libanon, Kina, Obala Bjelokosti i Angola, dok su iza nas Filipini, Jordan i Ukrajina.

Kompletnu ljestvicu možete pogledati OVDJE.

Prvo mjesto i dalje zauzima SAD, dok se Srbija probila s četvrtog na drugo mjesto, ispred Njemačke i Francuske. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacijaFIBA

Ostale Vijesti