Hrvatska pobijedila Kinu, Petrović oduševljen: Ovo je nevjerojatno

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.07.17. | 16:50

Hrvatska je pobjedom otvorila Kup Borislava Stankovića.

 

Hrvatska B košarkaška reprezentacija sudjeluje na Kupu Borislava Stankovića koji se igra u Kini, a danas je u prvoj utakmici pobijedila domaću selekciju rezultatom 81:71.

Najbolji naš igrač bio je Ivan Buva koji je ubacio 30 poena, a odličan je bio i Tomislav Zubčić s 23 poena. Ivan Ramljak je dodao 7, Henrik Širko 5, Dominik Mavra, Josip Bilinovac i Marjan Cakarun po 3, a Luka Božić 2 poena.

„Da mi je netko rekao da nakon sedam dana priprema možemo odigrati ovakvih 28-30 minuta utakmice, ne bih vjerovao. Ovo što smo prezentirali u počecima poluvremena, prvih 10 minuta i u periodu od 20. do 30. minute bilo je nešto nevjerojatno, gdje su naši unutarnji igrači Buva i Zubčić, ali ne samo oni, odigrali smo kvalitetnu obranu na vanjskim pozicijama“, izjavio je nakon utakmice izbornik Aleksandar Petrović i dodao:

„Igru smo dobro kontrolirali, međutim, onog trenutka kada je utakmica praktički ušla u 'dobivene vode' , od tog trenutka smo pokazali nekakve slabosti koje u mentalitetu slabosti igrača koji još nisu prošli tu reprezentativnu selekciju. Htjeli smo otići po jeftine poene pa izgubimo loptu… Ali neovisno o tome, ovo je danas bila briljantna hrvatska reprezentacija u tri četvrtine utakmice. Jednostavno možemo biti ponosni na ono što smo odigrali“.

Hrvatsku već sutra u 10 ujutro po našem vremenu čeka utakmica s Njemačkom.

„Ovo je turnir, ovo je simulacija nečega što se treba igrati dan za danom – sutra igramo protiv energetske Njemačke koja je iznenađujuće moćna. To je B reprezentacija Njemačke iz koje će četiri igrača također u njihovu A reprezentaciju. Prema tome, mislim da nas sutra očekuje energetski najteža utakmica na turniru.“

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Aleksandar PetrovićIvan BuvaHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti