Hrvatska pobijedila Kanadu i izborila polufinale Svjetskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.07.15. | 16:56

Hrvatski juniori izborili su polufinale na Svjetskom prvenstvu nakon što su danas pobijedili reprezentaciju Kanade (84:71).

Lovro Mazalin nije doputovao na SP zbog ozljede, Dragan Bender se zbog 'slučaja tenisice' vratio s Krete, a njemu se priključio i ozlijeđeni Ante Žižić. No, i bez tri nominalna člana prve petorke Hrvatska je uspjela doći do borbe za medalju.

U četvrt finalu smo pobijedili vrlo dobre Kanađane. Nakon prilično izjednačene prve četvrtine, u drugoj smo otišli na 10-ak pogodaka prednosti, prvenstveno zahvaljujući odličnoj igri našeg centarskog dvojca Marko Arapović – Ivica Zubac. Kanadu je u igri ostavio vanjski šut, odnosno sedam pogođenih trica u prvom poluvremenu.

Kanada u treću četvrtinu ulazi agresivno, prije svega u obrani. Miksao je njihov izbornik obranu 'na čovjeka' zonu i presing te je time unio nemir u naš napad. U tom razdoblju smo postigli samo 11 koševa pa su Kanađani u zadnjih 10 minuta ušli sa zaostatkom od 5 koševa. No, u zadnjoj četvrtini su naši igrači ipak uspjeli ući u napadački ritam, odličan je bio kapetan Marko Arapović, a pomoglo nam je to da su Kanađani bili neprecizni s linije slobodnih bacanja. Ukupno su u utakmici promašili čak 11 pokušaja za jedan poen.

Sutra će Hrvatska u polufinalu igrati protiv reprezentacije Turske koja nas je pobijedila prošle godine u polufinalu U18 Europskog prvenstva te kasnije postala i prvak Europe.

Hrvatska: Kapusta 6k, 6a, Filipović 7k, 5s, 4a, Majcunić, Badžim, Božić 20k, 10s, 3uk, 2a, Vraneš, Slavica 9k, 6s, Zubac 19k, 6s, Karačić 3k, Arapović 20k, 11s, 6a

(Foto: FIBA)


Tagovi

košarka mladisvjetsko u19 prvenstvo u košarcihrvatska u19 košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti