Hrvatska izgubila od Italije na otvaranju Europskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.07.15. | 23:26

Domaćini ovog natjecanja su bili bolji rezultatom 53:50.

Ne pamtimo kada smo na jednoj utakmici gledali lošije izdanje jedne momčadi od onoga što je večeras pružila naša U20 selekcija. U prilično ružnoj utakmici naši su reprezentativci imali čak 22 izgubljene lopte te samo 20 ubačaja iz igre, a uz to su slobodna bacanja pucali s 50%-tnom preciznošću (7/14). No, uz sve to smo imali priliku za pobjedu koju smo naivno prokockali.

Od početka je sve izgledalo prilično loše. U prvih 10 minuta dali smo 6 koševa, a već tada smo krenuli s trendom izgubljenih lopti. Nismo znali odgovoriti na presing Talijana koji su takvom igrom dolazili do laganih koševa. No, kada smo ipak stabilizirali obranu, pokazalo se da i Talijani nemaju klasu u reprezentaciji pa smo ih u trećoj četvrtini sustigli, pa i prestigli.

Do slavlja ipak nismo mogli jer smo, svaki put kada bi se približili, uletjeli u crnu rupu s izgubljenim loptama. Tako je bilo i u samoj završnici kada smo propustili priliku za pobjedu. Imali smo 50:46 na ulazu u posljednju minutu utakmice, a onda smo izgubili nove tri lopte što su Talijani znali iskoristiti te su nekako ipak došli do pobjede.

Najbolji naš igrač je bio Tomislav Gabrić s 16 koševa, 11 skokova i samo jednom izgubljenom loptom. Domagoj Bošnjak je ubacio 11 poena, uhvatio 6 lopti, ali imao i 5 izgubljenih. U listu strijelaca su se upisali još i Gulam (8k, 6s, 3to), Jukić (7k, 14s, 2to), Ćorić (6k, 5s, 4to) i Bacak (2k, 3s). Filipović i Božić, srebrni juniori s Krete, odigrali su tek nešto više od minute.

Sljedeću utakmicu igramo sutra protiv Francuske u 16:30. Francuzi su danas bili slobodni, a u našoj skupini je Belgija s 59:51 pobijedila Bosnu i Hercegovinu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska u20 košarkaška reprezentacijaeuropsko u20 prvenstvo u košarcikošarka mladi

Ostale Vijesti