HKS potvrdio - Draper od sutra na pripremama reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 22.08.15. | 20:37

Ono o čemu se pričalo posljednjih dana, dobilo je i službenu potvrdu – Dontaye Draper se priključuje hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji.

„Nakon ozljede Olivera Lafayettea koji je uspješno operiran u Milanu, izbornik Perasović uputio je poziv razigravaču ruskog Lokomotiv Kubana Dontaye Draperu koji je prihvatio poziv kao i nove izazove u dresu hrvatske reprezentacije“, priopćili su iz Hrvatskog košarkaškog saveza.

Draper je prvi Amerikanac koji je s hrvatskim državljanstvom igrao za našu reprezentaciju. Posljednji put je hrvatski dres nosio prije dvije godine na Europskog prvenstvu u Sloveniji, a lani ga je zamijenio Lafayette. Draper je dvije godine igrao za Cedevitu, a reprezentaciji će se priključiti sutra kada se reprezentativci vraćaju s kratkog odmora prije posljednjih priprema uoči Eurobasketa.

Draperov angažman posljednjih je dana najavio izbornik Velimir Perasović.

Kad se ozlijedio Lafayette, razgovarali smo i zaključili da se radi o poziciji playmakera koja je delikatna i da bi bilo jako opasno otići na natjecanje sa samo dva igrača na toj poziciji“, rekao je izbornik za Sportske novosti.

Eurobasket počinje za točno dva tjedna, a od srijede do petka Hrvatska u Zagrebu igra turnir na kojem sudjeluju Bosna i Hercegovina, Estonija i Izrael.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dontaye DraperHrvatska košarkaška reprezentacijaEurobasket 2015Velimir Perasović

Ostale Vijesti