Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Hezonjinih 17 poena nije bilo dovoljno: Unics i dalje bez pobjede, Monaco slavio u produžecima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 20:06

Hrvatski reprezentativac bio je najbolji igrač domaćih

Mario Hezonja nastavio s dobrim predstavama i atrakcijama na otvaranju sezone. Danas je u dramatičnoj završnici u utakmici Eurolige protiv Monaca predvodio Unics Kazan sa 17 poena za 31:51 minutu na terenu, ali njegova dobra igra nije bila dovoljna da se spase od poraza u produžecima 80:88 (15:18, 20:21, 23:11, 16:24, 6:14)

Činilo se da će njegov koš za dva poena 47 sekundi prije kraja biti dovoljan za pobjedu ali utakmica je otišla u produžetke rezultatom 74:74. Unics je imao uoči posljednje četvrtine prednost od osam razlike koju su prosuli kada su im nakon tri minute posljednje četvrtine gosti napravili seriju 10:3 i izjednačili na 61:61.

Prvi dio susreta gosti su bili nešto bolji i prvo poluvrijeme su završili s vodstvom 39:35, a u drugoj četvrtini atraktivnim potezom istaknuo se Mario Hezonja. U jednoj akciji sustigao je protivnika u kontri u zalijepio mu blokadu.


U trećoj četvrtini domaći su pokazali su bolje lice i zaključili je s osam koševa prednosti. Produžetke je donijelo pogođeno slobodno bacanje Mikea Jamesa dvije sekunde prije kraja, a mogao je bek Monaca donijeti svojoj momčadi u posljednjoj sekundi i pobjedu da je bio precizniji kod drugog bacanja.

U produžecima Unics se u potpunosti raspao, iako su vodili na početku, a onda je odčepilo goste na polovici produžetka. Precizni su bili u reketu, izvan njega, na trici i s linije slobodnih bacanja da bi na kraju slavili s osam razlike u Kazanu.

Zanimljiv je bio potez i Alpha Dialla koji je Hezonju blokirao na sličan način kao i naš košarkaš u drugoj četvrtini. U pobjedi gostiju najviše se istaknuo Donta Hall s 16 poena.


Unicsu je ovo drugi poraz ove sezone u Euroligi, u prvoj utakmici su poraženi od Fenera 81:79.



Tagovi

Mario HezonjaUnics Kazaneuropska košarkaEuroligaMonaco

Ostale Vijesti