Photo: nordphoto GmbH / Alterphotos/NORDPHOTO
Photo: nordphoto GmbH / Alterphotos/NORDPHOTO

Hezonja za 12 milijuna eura prelazi u Barcu?! Real ima još jedan način da ga zadrži

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 14:40

Mario Hezonja se dogovorio s Barcelonom, prema pisanju Marce

Nevjerojatna vijest iz Španjolske: Mario Hezonja potpisao je ugovor s Barcelonom, a hrvatski reprezentativac time se vraća u katalonski klub u kojem je igrao od 2012. do 2015. godine.

Hezonji ugovor s Real Madridom istječe za 17 dana, a pregovarao je s upravom oko produženja ugovora. U srijedu je nakon osvojenog naslova prvaka Španjolske rekao da mu je Real "poput obitelji" i da "idućih godina klubu i navijačima želi donijeti još titula". Ranije je izjavio da se nada produljenju ugovora.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)


Marca je prva objavila ovu vijest, a Hezonja je odbio ponudu Real Madrida navodno i iz financijskih razloga, ali i jer je htio imati bitniju ulogu u momčadi, a time i veću plaću. Sa svoje strane, Barcelona je Hrvatu ponudila ugovor vrijedan 3 milijuna eura neto po sezoni, čime će postati jedan od najplaćenijih igrača u Europi. Barcelona nije osvojila niti jedan trofej u protekloj sezoni, zbog čega je smijenila i trenera. Novine Marca navode da je s Hezonjom potpisala ugovor na "četiri sezone i plaću od 3 milijuna eura za svaku od njih".

Novine Mundo Deportivo, sa sjedištem u Barceloni, također pišu da će mu plaća biti 3 milijuna eura neto godišnje, ali da je potpisao ugovor na pet godina. Time bi prema pisanju medija trebao biti jedan od najplaćenijih košarkaša u Europi. Hezonja u petak nije bio dostupan za komentar.

On je u ljeto 2022. došao iz ruskog UNICS Kazanja u Real Madrid s kojim je zatim osvojio Euroligu. Ove sezone je opet s Realom došao u finale Eurolige gdje je poražen 80-95 od Panathinaikosa.

Jedina slamka spasa za Real jest klauzula u ugovoru koja kaže da imaju pravo izjednačiti svaku ponudu koju dobije od nekog kluba, no tri milijuna koje nudi Barcelona gotovo je nemoguće dostići Blancosima zbog ekonomskih napora koje će morati uložiti da zadrže Tavaresa. (Hina/g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mario HezonjaBarcelonaBarcelona košarkaReal Madrid košarka

Ostale Vijesti