Yegor Aleyev/NEWSCOM
Yegor Aleyev/NEWSCOM

Hezonja odbija mogući povratak u NBA: „Nisam dobio poštovanje koje zaslužujem“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.04.22. | 15:36

Ponajbolji hrvatski košarkaš dao je jasan odgovor na jasno pitanje, a voljeli ga ili ne, on je netko tko se ne pravi da je nešto što nije već uvijek kaže ono što misli.

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša, Mario Hezonja, bez previše okolišanja odbio je špekulacije nekih ruskih medija da bi se mogao vratiti u NBA ligu. Bivši igrač Orlanda, NY Knicksa i Portlanda ukupno je skupio 335 utakmica u najjačoj ligi svijeta, ali kad je dobio konkretno pitanje, nije izostao ni konkretan odgovor:

„Ne“, istaknuo je 27-godišnji Dubrovčanin pa dodao:

„Nisam dobio poštovanje koje zaslužujem.“

Hezonja je izabran kao peti izbor prve runde na NBA draftu 2015. godine. Prvi izbor te godine bio je Karl Anthony Towns, ispred Hezonje bili su još D'Angelo Russell i Kristaps Porzingins, dok su iza ponajboljeg hrvatskog košarkaša ostali igrači poput Devina Bookera, Mylesa Turnera, Josha Richardsona, Kellyja Oubrea i Terryja Roziera. Hezonji je najbolja sezona u NBA ligi bila ona treća, ujedno i posljednja u Prlandu. Te sezone je u prosjeku ubacivao nešto manje od 10 poena po utakmici (9.6), s tim da je u 30 utakmica bio starter.

U Europu se vratio u veljači 2021. godine kad je kao velika zvijezda dočekan u Panathinaikosu, klubu za kojeg je sam nebrojeno puta istaknuo da navija od rođenja. Tamo je ostao do kraja sezone, da bi onda prešao u Unics gdje pod vodstvom Velimira Perasovića igra sjajnu košarku.

„Neću se vraćati. Bio sam tamo i nije mi se svidjelo. Nadalje, po meni je NBA liga više show nego što su važne same utakmice“, dodao je Super Mario, koji ipak ističe da nije sve bilo tako crno dok je bio u SAD-u.

Naučio sam bolje brinuti se o svojem tijelu, a i izgradio sam se kao igrač. Danas sam igrač kakav jesam zbog svega što se tamo dogodilo“, zaključio je 27-godišnji bek šuter.


Tagovi

Mario HezonjaUnicsUnics KazanNBA

Ostale Vijesti