Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Hezonja: „Na Draženovoj razinu nikada nećemo doći, bio je jedan od najboljih na svijetu“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 16:09

Hezonja je doputovao u Zagreb u peteročlanoj delegaciji španjolskog prvaka Real Madrida kako bi odao počast Petroviću koji je prije 31 godinu poginuo u automobilskoj nesreći

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja rekao je da je ponosan što će u četvrtak navečer u Zagrebu sudjelovati u utakmici sjećanja na nekadašnjeg igrača Dražena Petrovića. 

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ništa se ne može napraviti kako bi se došlo na razinu na kakvoj je on bio", izjavio je 29-godišnji igrač za klupsku televiziju Real Madrid TV.

Hezonja je doputovao u Zagreb u peteročlanoj delegaciji španjolskog prvaka Real Madrida kako bi odao počast Petroviću koji je prije 31 godinu poginuo u automobilskoj nesreći.

"Ponosan sam i čast mi je što ću nastupiti u ovoj utakmici", naglasio je u videu objavljenom na internetskoj stranici Real Madrida.

"On (Petrović) je bio jedan od najboljih igrača u našoj povijesti i u svjetskoj povijesti", dodao je.

U utakmici za Petrovića, nekadašnjeg hrvatskog igrača Šibenke, Cibone, Real Madrida, Portland Trail Blazersa i New Jersey Netsa, nastupit će svjetske košarkaške zvijezde. Među njima i Realovi igrači Džanan Musa i Walter Samuel Tavares.

"Ta utakmica ne samo da znači puno gradu, već i čitavoj zemlji, pa je jako lijepo ovo što radimo", rekao je Hezonja koji je s Realom osvojio Euroligu 2023., a izgubio u njenom finalu 2024. 

"Ja sam ponosan i što sam ovdje ispred Real Madrida u spomen na Dražena", napomenuo je.

Petrović je izgubio život 7. lipnja 1993. u Njemačkoj. U trenutku nesreće imao je 28 godina.

Real Madrid, za koji je igrao 1988. i 1989. godine, izvijestio je prije tri mjeseca preko svoje internetske stranice da je Petrović "izvodio egzibicije u bijelom dresu". "One su mu osigurale mjesto u povijesti Real Madrida", naveo je tada klub.

Šibenčanin je u finalu europskog Kupa pobjednika kupova zabio 62 koša u pobjedi nad talijanskim Snaidero Casertom. Te godine je Real Madrid osvojio i španjolski kup. S Hrvatskom je 1992. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni, prvom velikom natjecanju na kojem je nastupila Hrvatska kao samostalna država. (Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Real Madrid košarkaMario HezonjaDražen Petrović

Ostale Vijesti