Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Hezonja: „Dražen bi bio ponosan, a Kukoč je jedan od najboljih koji je ikada taknuo loptu“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.09.24. | 10:30

Dubrovčanin je ubacio euroligaškim zvijezdama 37 poena, ponijevši neslužbenu titulu MVP-a utakmice. A prije toga je demonstrirao cijeloj dvorani, ali i suigraču iz madridskog Reala, Džananu Musi, šuterski masterclass.

Znalo se da će dvoboj hrvatske košarkaške reprezentacije i Tima Dražen biti revijalnog karaktera, na memorijalnoj utakmici za legendarnog Kapetana. Svjesni su toga bili i treneri, Josip Sesar s jedne strane, te Željko Obradović i Neven Spahija s druge, ali teško je bilo 'natjerati' igrače da se potrude igrati nekakvu ozbiljniju košarku. Niti je to, uopće, bio cilj predivne večeri u zagrebačkoj Areni. Ali na jednog igrača bi Dražen bio posebno ponosan. Mario Hezonja je, naime, shvatio ovu večer kao nešto više od laganog trčkaranja po parketu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ubacio je euroligaškim zvijezdama 37 poena, ponijevši neslužbenu titulu MVP-a utakmice. A prije toga je demonstrirao cijeloj dvorani, ali i suigraču iz madridskog Reala, Džananu Musi, šuterski masterclass. Dubrovčanin je slavio u tricaškom nadmetanju, a pritom i dobio prava na likovanje u svlačionici Reala.

 Marko Lukunic/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL

O svojim 'ozbiljnim' namjerama pričao je i nakon utakmice.

„Jasno da je bila ozbiljna utakmica jer je posvećena Draženu. Iako je svečana, Dražen nikada nije mogao biti povezan s nekom bezveznom ili prijateljskom utakmicom. Njegov mentalitet i karakter to nisu dopuštali, i zato smo mi morali pokušati preslikati taj stil igre kako bi bio on ponosan na nas“.

Kakav je Draženov njegov utjecaj na košarku u regiji?

„Vidite u kakvoj situaciji je hrvatska košarka, a onda se dogodi jedan ovakav događaj i svi se pojave. Košarka živi u nama, u hrvatskom narodu, samo treba probuditi tu vatru i vratiti je. To je na nama igračima u reprezentaciji. Mislim da bi Dražen bio ponosan na ovo jer je publika živjela za njega, a i on za njih. Treba ih vratiti jer bez njih nećemo ništa postići, i zato im hvala što su došli. Nadam se da će se pojavljivati u što većem broju na našim utakmicama“.

Jeste li imali posebno nadmudrivanje s Musom tijekom utakmice?

„Ma nismo, malo smo se natjecali u tricama jer smo "derali" sve u Realu pa nam je postalo dosadno, haha. Samo jedan protiv drugog možemo igrati i trenirati. Ovo je već treća godina da smo zajedno, stalno treniramo nakon treninga... On je fantastičan šuter i nadam se da će ove godine pomoći momčadi, jer će to biti bitno za njegovu budućnost“.

Marko Lukunic/PIXSELLMarko Lukunic/PIXSELL

Cijelo okruženje, dvorana, koliko to može probuditi motiv u igračima?

„Nama to ne treba, mi trebamo probuditi motiv u navijačima. Košarka živi u narodu i svima nama. Ovo je velika, svečana utakmica i znalo se da će se svi pojaviti. Na Dariju, meni, Drežnjacima, da sada nekoge ne zaboravim, na svima nama u reprezentaciji je da zapalimo tu vatru opet i da nas navijači bodre. Mi možemo postići samo do određene granice, ali za velike stvari, kao što su ove legende koje su bile u prvom redu, trebamo navijače“.

Jeste li se naježili kad ste vidjeli Draženov hologram?

„Naježio sam se kad sam vidio da su se svi okupili ovdje... Osjetiš grč, žao ti je, krivo ti je, ali tako je kako je. Super mi je bilo vidjeti sve na kraju, pogotovo Tonija i Dražena. To su moji, hrvatski sportski neprijatelji pod navodnicima. Njih želiš dostići, biti bolji, trenirati više i napraviti više. Mislim da su njih dvojica najveći sportski uzori koje imamo, pogotovo Toni jer Dražena više nema. Kukoča treba više spominjati, vraćati ga u reprezentaciju, jer je jedan od najboljih ikada koji je dotaknuo teren i loptu. Misliš da si najbolji, želiš najbolje za sebe, ne gledaš nikoga drugoga, a kad vidiš ovakve veličine poput naše reprezentacije s Olimpijskih igara, shvatiš da si nitko i ništa i da moraš nastaviti raditi kako bi im se približio. Velika je čast biti kapetan reprezentacije u ime Dražena“.

Josip Mikacic/PIXSELLJosip Mikacic/PIXSELL

Je li vam to također vrsta motivacije?

„Naravno, sve je motivacija. Ako te ovakvi detalji ne motiviraju, onda nemaš što raditi na terenu“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mario HezonjaDražen PetrovićToni Kukoč

Ostale Vijesti