Gruzija pružila dobar otpor, ali je Litva ipak pobijedila

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.09.15. | 23:12

Litva je zatvorila krug reprezentacija koje su se plasirale u četvrt finale Eurobasketa.

Litavci su u jako teškoj utakmici došli do pobjede protiv Gruzije (85:81) koja je većim dijelom utakmice uspjela biti u najmanju ruku podjednaki protivnik favoriziranoj Litvi. Od početka je Gruzija igrala agresivno u obrani, a Zaza Pachulia je odlično zaustavio Jonasa Valančiunasa pod košem. Na vanjskim pozicijama su Gruzijci znali odgovoriti na brzi ritam Litve, a i sami su nametali igru s puno trčanja i šuteva s vanjskih pozicija.

Utakmica je odlučena u posljednjoj četvrtini. Tada je Litva napravila nešto primjetniju prednost, ali se Gruzija ipak uspjela vratiti. Čak i kada je zbog pet prekraja iz igre izašao dobri Shengelia, Gruzija nije pala, a 37 sekundi prije kraja Sanadze je postigao tricu te smanjio vodstvo Litve na 80:79.

Gruzija je odlučila braniti napad, ali je Mačiulis 12 sekundi do kraja utakmice postigao svoju tricu te je tada utakmica i riješena.

Mačiulis je odigrao jednu od najboljih utakmica karijere. Ubacio je 34 koša uz šut 11/13 (3/4 za tricu), imao 6 skokova, 4 osvojene lopte i 3 asistencije. Priključio mu se Jankunas sa 17 koševa te po 5 skokova i asistencija, a Kalnietis je imao 11 koševa, 7 asistencija i 4 skoka. Kod Gruzije najefikasniji Pachulia s 23 koša, 7 skokova i 3 skoka, a dvoznamenkasti su bili Sanikidze (14 koševa, 7 skokova), Pullen (12 koševa) , Tsintsadze (10 koševa, 5 asistencija) i Shengelia (10 koševa).

Sada su poznati svi parovi četvrt finala. U utorak u 18:30 igraju Španjolska i Grčka, a u 21 počinje utakmica između Francuske i Latvije. Srijeda je rezervirana za ogled Srbije i Češke (18:30) te Italije i Litve (21:00).

(Foto: Pixsell)


Tagovi

gruzijska košarkaška reprezentacijalitavska košarkaška reprezentacijaEurobasketEurobasket 2015

Ostale Vijesti