REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Gregg Popovich s tribina pratio dramatičnu pobjedu Simonovog Efesa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 19.05.22. | 20:21

Heroj utakmice je Vasilije Micić koji je pogodio tricu u zadnjoj sekundi

Piše: Petar Zobec

Na 19 sekundi do kraja i rezultata 74:74 Ergin Ataman je pozvao time out. Prije toga su mu dva najbolja igrača – Shane Larkin i Vasilije Micić promašili kombinirano tri bacanja, što obično u ovako tijesnim utakmicama čini razliku između pobjede i poraza.

Njegov Efes je do tada bio bolja momčad na parketu, nakon izjednačene dvije četvrtine, Turci su zaigrali bolje u trećoj dionici. Pritegnuli su obranu, a proradila je i trica. Elijah Bryant je zabijao, a Micić potvrdio 11 razlike. Ali tvrdoglavi Olympiacos se stalno vraćao. Nošen sjajnim navijanjem u domaćinskoj atmosferi krcate Štark Arene u Beogradu, Grci nisu padali u očaj.

Malo po malo su se vraćali, Sloukas je držao igru, pronalazio put do koša i suigrača, a jednom takvom asistencijom je u trenutku kada obje momčadi nisu znale kako bi dale koš, pronašao Martina pod košem. Briljantno.

Nakon toga je uslijedila minuta odmora s početka priče. Ataman je u toj minuti valjda pet puta izgovorio „Micić“, i „six seconds“. Šest sekundi tijekom kojih si je srpski playmaker morao iskreirati šut. Uzeo je Micić loptu, dvojica igrača su mu se pokazala, ali nije žurio. Pumpao je loptu, na semaforu je curilo vrijeme 5,4, dribling ulijevo, 3,2,1 – dizanje s trice i koš. Suza. Sirena je označila kraj (ostalo je još sitno vremena nakon provjere, ali Grci nisu stigli ni uputiti loptu prema košu), a igrači Efesa pobacali se na Micića koji je na leđima završio na parketu. Nevjerojatan kraj briljantne utakmice.

I novo finale za Efes koji je na jednu utakmicu udaljen od obrane naslova. Back to back u Euroligi nije lako ostvariti.

Kruno Simon, zbog ozljede koljena nažalost nije mogao nastupiti. Ali je svojim savjetima stalno pomagao suigračima pored klupe. Kao i pomoćnik Tomica Mijatović.

A s tribina je pak Gregg Popovich pratio ovu utakmicu u društvu Žarka Paspalja. I vjerojatno je guštao u sjajnoj košarci i utakmici za prste polizati. I kako je to Aco Petrović sjajno prepoznao, u sjajnom suđenju.

Na kraju je Larkin ponio epitet igrača utakmice, na račun svojeg 21 poena i sedam asistencija, pratio ga je Elijah Bryant sa 16 i Micić s 15 poena, šest skokova i devet asista. Kod Olympiacosa je McKissic zabio 12.

„Završiti utakmicu u ovakvom trenutku je predivan osjećaj. Prije toga sam promašio bacanja, ali nastavio sam vjerovati da će taj zadnji šut ući. Drago mi je što kod mene i Larkina nema nikakve ljubomore kod zadnjeg šuta, dijelimo ih i ovog puta sam ja pogodio“, rekao je Micić nakon pobjede.

U drugom polufinalu je, također u tijesnoj završnici, Real svladao Barcelonu 86:83 i ovjerio kartu za subotnje finale.


Tagovi

EuroligaAnadolu EfesOlympiacosKruno SimonVasilije MicićShane LarkinKostas SloukasErgin Ataman

Ostale Vijesti