Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Golemčev kažnjenički odred stiže u Zagreb po pobjedu, Vukovi se nadaju 'čudu'

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.10.24. | 08:08

Dubai je slagan za vrh regionalnog poretka, a do sada je izgubio tek jednu utakmicu i to iznenađujuće od Mege u svojoj Coca-Cola Areni

Dubai je od ove sezone promoviran u novog člana regionalne ABA lige, a ključeve momčadi je u ruke dobio Jurica Golemac. Budžet kluba je, sudeći po rosteru, u razini konkurencije na vrhu, a potvrda je stigla već u prvom kolu kada je stradala Crvena zvezda.

Najviđenije ime momčadi je Latvijac Davis Bertans, igrač koji je još prošle sezone bio u NBA ligi u redovima Charlotte Hornetsa, a prije toga je u NBA karijeri još igrao i za Oklahomu, Dallas, Washington, San Antonio.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bertans, međutim, nije nešto naročito produktivan u ABA ligi u kojoj u prosjeku zabija devet poena i hvata 2,8 skokova za 19 minuta provedenih na parketu.

Pored njega, viđeno lice je i slovenski bek Klemen Prepelič, iskusan euroligaški igrač koji je u zadnjih sedam sezona preko glave navlačio dres Metropolitansa, Real Madrida, Juventuta, Valencije, Cedevite Olimpije te Galatasaraya iz kojeg je sletio u Dubai. Slovenac je trenutno na prosjeku od 12,6 poena i okruglih pet asistencija i 4,8 skokova.

Najbolji strijelac Golemčevog sastava je bek iz Kalifornije Isaiah Taylor (jedan od trojice Amerikanaca na rosteru) koji po ogledu zabija 13 poena uz briljantnih 76 posto šuta za dva (6,3 pokušaja po utakmici). Ovaj 30-godišnjak je prošle sezone igrao u kineskom Shanxi Loongsu, a prije toga je igrao za Efes, Murciju, a za svojim pojasom ima i 71 utakmicu u NBA ligi (četiri za Houston i 67 za Atlantu) tijekom kojih je zabijao 6,6 poena i dijelio 2,9 asista.

Od viđenijih lica u svlačionici Dubaija tu su još i Leon Radošević, Danilo Anđušić, Awudu Abass...

Ukratko, Dubai je slagan za vrh regionalnog poretka, a do sada je izgubio tek jednu utakmicu i to iznenađujuće od Mege u svojoj Coca-Cola Areni.

Riječ je, dakle, o višestruko skupljoj momčadi od Cibone s kojom će Dubai večeras od 21 sat u Draženovom domu ukrstiti mačeve. Ako se to uopće može nazvati tako, jer sve osim poraza domaćeg sastav stiglo bi kao iznenađenje. Toliko su gosti jači od Zagrepčana.

K tome, momčad Bariše Krasića nije u nekom bajnom ritmu, naprotiv. Poražena je kod Zadra u četvrtak, a već danas igra novi ogled. Roko Rogić je zabilježio debi, što bi trebalo dati više mirnoće na lopti, ali premalo je to treninga da se nešto ozbiljnije uigra. Krasićeva najava ogleda jasno naznačuje kakav je omjer snaga u večerašnjoj utakmici.

„Čeka nas teška i zahtjevna utakmica protiv momčadi koja je po kvaliteti u samom vrhu ABA lige. Moramo biti čvrsti i dosljedni u obrani, iskontrolirati skok te pružiti svoj maksimum u ovom trenutku“.

Maksimum svojih mogućnosti trebao bi dati i Talib Zanna, nigerijski centar koji baš nikoga nije oduševio od svojeg dolaska u Zagreb.

„Očekuje nas bitna utakmica. Dubai je jedna od najboljih momčadi u ligi, moramo ući u utakmicu s pobjedničkim stavom“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ABA ligaKK DubaiCibona

Ostale Vijesti