Photo Zabok/HKS
Photo Zabok/HKS

[GDJE GLEDATI] Hrvatske košarkašice u srazu s europskim prvakinjama - Srpkinjama

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.06.22. | 11:09

Naša je reprezentacija upisala je poraz u prve dvije utakmice u Ateni na turniru posvećenom nedavno preminuloj Vasso Beskaki

Hrvatske košarkašice spreme su za novi ispit. Nakon završenog turnira u Mariboru gdje su pobijedile Grčku, a nažalost izgubile od Slovenki, Hrvatice su se zaputile na novi posvećen nedavno preminuloj Vasso Beskaki, grčkoj košarkaškoj legendi. Beskaki je bila igračica, a kasnije i djelatnica grčkog košarkaškog saveza i FIBA delegat.

Naša je reprezentacija upisala je poraz u prve dvije utakmice u Ateni, a danas ih očekuje ogled s europskim prvakinjama – reprezentacijom Srbije.

Hrvatsku su u utakmici protiv Grčke predvodile Mia Vukšić s 21 poenom i Mihaela Lazić s 12 poena i 10 asistencija. U porazu od Poljske istaknula se Andrijana Cvitković s 18 poena i 8 skokova, a pratila ju je samo Mihaela Lazić s 13 poena i 7 asistencija.

S druge strane, ženska košarkaška reprezentacija Srbije nedavno je doživela poraz od Poljakinja koje su slavile sa 72:60. Ključni problem bila je loša realizacija šuta za tri poena. Točnije, Srpkinje nisu postigle nijednu tricu iz 15 pokušaja. Možda to može biti detalj u kojemu će Hrvatice tražiti prekid ovog negativnog mini niza.

Utakmicu protiv Srbije možete pratiti od 18 sati u izravnom prijenosu OVDJE.


Tagovi

hrvatska ženska košarkaška reprezentacijaGrčkaHrvatski košarkaški savez

Ostale Vijesti