Gallinari najavio svoju budućnost u bogatom euroligašu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.04.20. | 10:19

Odlično visoko krilo puno bi donijelo pomalo zalutalom klubu iz modnog grada.

Danilo Gallinari odličan je talijanski krilni igrač s već sada dugogodišnjom karijerom u NBA ligi.

Prve ozbiljnije seniorske korake napravio je u Olimpiji iz Milana, a samo sa 20 godina proglašen je MVP-em jake lige svoje zemlje. Ne čudi stoga da se iste godine prijavio na draft gdje su ga kao šestog izabrali New York Knicksi.

U Madison Square Gardenu proveo je dvije i pol sezone prije nego je početkom 2011. mijenjan u Denver Nuggetse, gdje je proveo najveći dio dosadašnje karijere. Čak šest sezona nosio je dres kluba iz Mile High grada, a radi ozljede križnog ligamenta propustio je kraj sezone 2013., kao i cijelu 2013./2014.

U ljeto 2017. mijenjan je u Los Angeles Clipperse gdje je činio okosnicu napadačke igre sa Tobiasom Harrisom (prije nego je on mijenjan u Philadelphia 76erse početkm 2019.), no usred rebuildingai druge franšice L.A.-a i stvaranja tamošnje megamomčadi, otišao je u Oklahoma City Thunder, gdje je i danas.

No u razgovoru za talijansku radio postaju Rai Uno, 208 centimetara visoki igrač rekao je da ima veliku želju karijeru okončati u klubu u kojem je proživio najbolje trenutke u domovini:

„Aposlutno bih volio nekoliko sezona odigrati na visokoj razini u Euroligi i pobjeđivati s mojom bivšom momčadi. Zapravo, htio bih i karijeru tu završiti.“

Gallinari je prvenstveno poznat kao odličan šuter, sa svijh pozicija, te kao takav je veoma podoban za modernu košarku, pogotovo onu kakvu intenzivno u zadnje vrijeme njeguje NBA liga. Ima veoma lijepe prosjeke koševa u sezonama u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a u nekoliko njih je de facto zabijao 20 po utamkmici.

Misli li ozbiljno stati iza obih riječi i pretvoriti ih u djelo, ili je samo malo htio podilaziti domaćim košarkaškim fanovima, ostaje da vidimo.

 

 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

Danilo GallinariOlimpia MilanoNBAEuroligaDenver NuggetsOklahoma City ThunderNew York KnicksLos Angeles ClippersNBA drafttalijanska košarka

Ostale Vijesti