Francuska pobijedila Srbiju za broncu na Eurobasketu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 20.09.15. | 16:15

Francuska je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u košarci.

Nakon što su doživjeli razočarenje u polufinalnom susretu protiv Španjolske, Francuzi su danas pobijedili Srbiju u utakmicu za treće mjesto na Eurobasketu. Domaćini završnog dijela turnira pokazali su da su kvalitetnija momčad od svojih suparnika, a od sredine druge četvrtine su kontrolirali utakmicu te nisu dopustili Srbiji da niti jednom ozbiljnije zaprijeti. Na kraju je završilo rezultatom 81:68.

Najefikasniji igrač kod Francuza danas je bio De Colo (20 koševa, 4 skoka, 3 asistencije), a sjajan je bio i Gobert (15 koševa, 14 skokova, 3 blokade). Dvoznamenkasti su bili i Fournier (15 koševa, 5 skokova) te Parker (13 koševa, 4 asistencije).

Kod Srbije je najviše zabio Bogdanović (14 koševa, 3 asistencije), a priključili su mu se Raduljica (11 koševa, 8 skokova, 4 asistencije) te Bjelica (12 koševa, 6 skokova, 3 asistencije). Spomenimo i kako Teodosić nije postigao niti jedan koš iz igre. Imao je šut 0/9.

Obje reprezentacija sljedećeg ljeta čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre u Riu, a večeras će Španjolska i Litva odlučiti o pobjedniku Eurobasketa.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Francuska košarkaška reprezentacijasrpska košarkaška reprezentacijaEurobasketEurobasket 2015

Ostale Vijesti