Francuska pobijedila Latviju i izborila polufinale sa Španjolskom

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.09.15. | 22:57

Francuska je druga reprezentacija koja je izborila četvrt finale Europskog prvenstva u košarci.

Nakon što je Španjolska u dramatičnoj utakmici iz daljnjeg natjecanja izbacila Grčku, Francuska je pred 27 tisuća navijača pobijedila Latviju. Na kraju je bilo 84:70, ali daleko od toga da je Francuska lako došla do pobjede.

Odigrala je Latvija odličnih 20 minuta. Imali su nakon prve četvrtine i vodstvo, a svojom agresivnošću u obrani i dobrom selekcijom šuta su izgledali kao bolja momčad. Francuzi su dosta griješili, ali nisu dopustili da Latvija dođe do bilo kakve osjetnije prednosti.

I onda je došlo 'francuskih pet minuta'. Početkom treće četvrtine zaigrali su domaćini bolju obranu, Batul, De Colo i Gobert su kažnjavali sve greške latvijske obrane i prednost je narasla na 10 i više koševa prednosti. Nakon toga se Latvija nije uspjela vratiti te je Francuska izborila polufinale sa Španjolskom.

Parker je danas bio najefikasniji u redovima Francuske s 18 koševa i 6 asistencija. Diaw je dodao 14 koševa, a Gobert 13 uz 6 skokova i 3 blokade. De Colo je postigao 11 koševa, ali je uz sjajnu selekciju šuta (4/8) te 7 skokova i 5 asistencija bio najbolji igrač Francuske. Dvoznamenkast je bio i Lauvergne koji je ubacio 10 koševa i imao 7 skokova.

Kod Latvije je najefikasniji bio Janičenoks sa 16 koševa. Strelnieks je ubacio 14 te imao 7 asistencija i 3 skoka, a Bertans je utakmicu završio s 12 koševa i 3 asistencije.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Francuska košarkaška reprezentacijalatvijska košarkaška reprezentacijaEurobasketEurobasket 2015

Ostale Vijesti