Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

FOTO Ponoćna bomba: Šarić potpisao za Denver!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.07.24. | 01:42

Potpisao je ugovor na 1+1 godinu, s tim da je opcija njegova, ne klupska.

Ako ste malo pažljivije pratili način na koji Josip Sesar koristi Darija Šarića, mogli ste primijetiti da to podsjeća na ono kako treneri koriste trenutno najboljeg košarkaša na svijetu – Nikolu Jokića. Da se razumijemo, Šarić je daleko od Jokićeve razine, ali Šibenčanin je genijalac kada je u pitanju kreacija s visokih pozicija. Od njegove košarke 'živi' i hrvatska reprezentacija, upravo nam to dokazuje u Pireju.

A pomno su to pratili i u redovima Denvera u kojima su idealnu zamjenu za Jokićeve minute odmora pronašli upravo u – Šariću! Kako je to ponoćnom poslanicom objavio Adrian Wojnarowski, Nuggetsi su potpisali 29-godišnjeg hrvatskog košarkaša na dvogodišnji ugovor.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je prošlog ljeta stigao u Golden State, u momčad u koju se sjajno uklopio od starta, trener Steve Kerr ga je nakon All-Stara prikovao za klupu s koje se Dario do konca sezone više nije micao. Ovog ljeta je tražio novi NBA ugovor, a reprezentacija mu je služila kao pokazna vježba za sve interesente i na koncu su ga pokupili Nuggetsi i vezali ga dvogodišnjim ugovorom vrijednim 10,6 milikuna dolara.

Da budemo precizniji, Dario je potpisao 1+1 ugovor, s tim da je opcija za drugu godinu njegova. A to je svakako dobra stvar te mu omogućava dvije stvari: u slučaju da odradi sjajnu prvu sezonu u Denveru, Dario može odlučiti ne aktivirati opciju te kao slobodan igrač potražiti još izdašniji ugovor kod neke druge momčadi ili pak može, u slučaju da je zadovoljan minutažom i statusom u Nuggetsima, aktivirati opciju pa onda i drugu sezonu odraditi u Denveru.

Popularni Šiši će, dakle, dijeliti parket sa srpskim genijalcem i biti sjajna opcija treneru Mikeu Maloneu s klupe. Teško da će Jokić i Šarić dijeliti minute iz nekoliko razloga: prvi je taj da bi obrambeno Nuggetsi bili previše ranjivi, budući da dvojac nije nešto atletski nadaren, a druga stvar je što će Dario teško opstati na četvorci. Iako u reprezentaciji igra četvorku, a znao je to u manjem obujmu igrati i u Golden Stateu i u Phoenixu, u NBA-u je danas - petica. No, možda nas Malone iznenadi pa nas tu i tamo počasti zajedničkim minutama Šarića i Jokića.

Podsjetimo, Šarić je 2014. izabran kao 12. izbor prve runde NBA drafta od strane Orlando Magica, ali je iste večeri trejdan u Philadelphiju 76erse. Naredne dvije godine proveo je u Europi, da bi onda u najjaču ligu svijeta prešao 2016. godine. Igrao je dvije i pol godine za 76erse, potom je trejdan u Minnesotu gdje je odradio sezonu do kraja, da bi onda u ljeto 2019. potpisao za Sunse gdje je proveo naredne dvije i pol godine. Prije dolaska u GSW kratko je bio OKC-a.

Uz Šarića, novo lice u svlačionici Denvera bit će (vjerojatno) i Russell Westbrook, a s ovim potezima očito je kako u klubu imaju jasnu ambiciju da nakon razočaravajuće sezone i poraza od Minnesote u konferencijskom polufinalu u sljedećoj sezoni pokušaju doći do svojeg drugog Larry O'Brien trofeja.

Inače, NBA analitičari se već slažu da je Darijevo dovođenje sjajan potez Nuggetsa koji su do sada bili prilično inertni tijekom 'prijelaznog roka'.

Ugovor je, dakle, u džepu, a sada u finalu turnira u Pireju slijede - Grci. (I.A.S., P.Z.)



Tagovi

Dario ŠarićNBADenver Nuggets

Ostale Vijesti