Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Filmsko finale: Dinamo nakon drame produžetaka izborio plasman u Premijer ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.05.22. | 09:03

Bosco je imao dva slobodna bacanja 15 sekundi prije kraja i napad, ali u prvu ligu plasirao se Dinamo!

KK Dinamo svladao je Bosco nakon produžetaka 79:78 (71:71) i prvi put izborio plasman u HT Premijer ligu. Nakon što su obje momčadi ostvarile pobjedu na domaćem parketu, o putniku u elitu odlučivala je majstorica u KC Dražen Petrović. Kroz cijelu utakmicu momčadi su izmjenjivale vodstvo, a pred kraj dvoboja Dinamo se odvojio na +6. No, Bosco tada radi seriju 10-2 i stiže do prednosti 71:69, a Hrvoje Garafolić sjajnim prodorom, i još boljim zakucavanjem Dinamu donosi izjednačenje. Bosco je mogao doći do nove prednosti 15 sekundi prije kraja nakon što je Garafolić napravio namjerni prekršaj, međutim Petar Babić pokleknuo je pod pritiskom glasne publike i promašio oba bacanja. Utakmica je otišla u produžetke.

A u njima smo gledali pravu dramu. Dinamo dodatnu dionicu otvara tricom, no Bosco serijom od 7:0 odlazi na +4. No, Hrvoje Garafolić, a potom i David Ušić postižu posljednjih pet poena Dinama na utakmicu i Plavima donose plasman u elitni rang hrvatske košarke u kojem će se natjecati s Cibonom, Zadrom, Splitom, Cedevitom Junior, Goricom, Alkarom i ostalim klubovima.

Apsolutni junak dvoboja bio je Hrvoje Garafolić koji je zabio 25 poena uz devet skokova i asistenciju, a veliku pomoć imao je u Josipu Škari koji je zabio 13 poena i zabilježio četiri asistencije. Luka Katura zabio je 17 poena za Bosco, a Petar Babić i Ante Smolčić 15 (potonji je uhvatio i 10 lopti).

Napomenimo da je utakmica bila iznimno dobro posjećena, Bad Blue Boysi su navijali za Dinamo, a i Bosco je imao svoju (mladu) navijačku podršku koja se bubnjevima, trubama i glasnicama dostojno nosila sa slavnom navijačkom skupinom nogometnog Dinama.

Lijepu atmosferu u jednom trenutku pokvario je sukob između interventne policije i Dinamovih navijača. Razlog zašto je policija reagirala i na silu pokušala izvući jednog navijača još nije poznat.

Luka Stanzl/PIXSELLLuka Stanzl/PIXSELL



Tagovi

Dinamo ZagrebKK Dinamo ZagrebBoscoPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti