Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Filip Krušlin za Germanijak: "U reprezentaciji ego treba ostaviti sa strane, nije bitno jesi li zabio 3 ili 33"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.02.22. | 10:21

Najvažnije je da dođemo do pobjede, u ovom slučaju protiv Šveđana, s kojima igramo u 18.30 u Draženovu domu i u ponedjeljak u 19.00 u Norrköpingu

Nije ga bilo u reprezentaciji tijekom kvalifikacijskog ciklusa u studenom budući da je tek sredinom istog mjeseca obnovio suradnju s Dinamo Sassarijem, klubom čiji je dres i nosio prošle sezone. Ali čim je uhvatio ritam u momčadi sa Sardinije, Filip Krušlin (32), o kojemu je riječ, ubrzo se vratio u reprezentaciju čiji je standardni član unazad zadnjih nekoliko godina.

Nekadašnji junior Cibone, koji se zaobilaznim putem preko sarajevske Bosne, Zaboka i Splita ponovno vratio u redove „vukova” na seniorskoj razini, da bi zatim prešao u redove Cedevite pa na koncu sletio na Sardiniju, ponovno je i kapetan reprezentacije. I s njim u sastavu će hvatati dvije krucijalne pobjede nad Šveđanima. Prvo treba dobiti ovu u petak u Draženovom domu (18.30).

(1.55) Hrvatska (14.0) Švedska (2.50)

„Imali smo prilike igrati protiv njih u prošlim kvalifikacijama za Eurobasket, tako da otprilike znamo što nas čeka i kakva su momčad, a nisu loši, dobri su. Dobro treniramo, dobro radimo, tako da se nadam pozitivnom rezultatu za nas”, priča nam Krušlin. Pitali smo našeg košarkaša i što je to novo donio u reprezentaciju friško ustoličeni izbornik Damir Mulaomerović, čovjek koji zna kako stvoriti dobar štimung u svlačionici. Uostalom, Krušlin i Mulaomerović se poprilično dobro znaju, pa je Kruška pravi čovjek za to pitanje.

„Mulu znam dugo, bio mi je klupski trener, igrali smo zajedno... Malo je vremena za napraviti neke veće promjene, ali dosta smo pojednostavili stvari, znamo točno na koji način želimo napasti, na koji način želimo igrati i na koji način oni igraju, što je jako bitno za obrambeni dio. Najvažnije će biti da energetski budemo prisutni, to je momčad koja je na dosta dobroj energetskoj razini i ukoliko tu budemo pravi imat ćemo svoje šanse”.

S obzirom na trenutni kadar, košarkaš Dinama je poslije Željka Šakića drugi najstariji član reprezentacije. No, Krušlin iskreno priznaje kako se ne osjeća tako.

„Nemam tu neku predodžbu da li ja sebe smatram još kao 20-godišnjaka ili ne, međutim godine mi s te strane ne idu u prilog, haha. Dosta je mladih, talentiranih igrača što je jako dobro za hrvatsku košarku. Ima i igrača koji su mojih godina s kojima sam igrao još u juniorima i kadetima tako da je lijepo opet biti tu s njima na okupu. Moja uloga je iskustvo koje sigurno igranjem godinama čovjek stekne”, govori Kruška pa ističe jednu važnu stvar, a koja je često znala biti uteg oko vrata reprezentacije.

„Prije svega je najbitnije stvar je da svatko ostavi svoj ego sa strane jer ovo je reprezentacija, ovo nije klub i nebitno je hoćeš li zabiti tri poena ili 33 i koliko ćeš igrati, bitno je da mi kao momčad u konačnici dođemo do rezultata, a to su dvije pobjede što je najbitnije za nas. Na kraju će biti nevažno koliko je tko zabio”.

Kada se igrači koji igraju „vani” nađu s krive strane 30-ih, običaj je da ih se pita razmišljaju li o igranju u domaćoj ligi. Kruška će u ožujku napuniti 33, ali niti on nije mogao izbjeći pitanje o povratku kući, prvenstveno u klub u kojemu je sve počelo - Cibonu.

„Haha, nemam nekih planova što se budućnosti tiče, trenutno sam u klubu gdje je meni i mojoj obitelji odlično. Na lijepom smo mjestu, sunčano je obitelj uživa i to mi je jako bitna stvar da su i oni sretni i zadovoljni, a ne samo ja. I moram iskreno reći da se u Dinamu osjećam kao doma. Imam dobar odnos sa svima u klubu tako da sam trenutno zadovoljan gdje jesam, a za budućnost je teško nešto više reći”.

Piše: Petar Zobec

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Filip KrušlinHrvatska košarkaška reprezentacijaHKSHrvatskaDamir Mulaomerović

Ostale Vijesti