Reuters
Reuters

Fenerbahce otpušta Hrvata nakon samo mjesec dana, već imaju dogovorenu sljedeću 'zvijezdu'

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.09.24. | 16:03

Posljednji angažman imao je u Španjolskoj, dok je u NBA-u branio boje Orlanda i Toronta.

Nakon samo mjesec dana, čelnici košarkaškog kluba Fenerbahcea odlučili su uručiti otkazno pismo Luki Šamaniću, 24-godišnje Zagrepčaninu koji se nakon pet godina u SAD-u ovog ljeta odlučio vratiti u Europu.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako ga je 'lovilo' nekoliko respektabilnih klubova, Šamanić je na kraju prihvatio poziv Fenerbachea. I pogriješio! Jer, Yağız Sabuncuoğlu javlja kako je Fener nakon samo mjesec dana odlučio raskinuti suradnju s Hrvatom kako bi otvorili mjesto u svojem rosteru za 31-godišnjeg Kanađanina Khem Birch, također krilnog centra.

Fenerbahce neće platiti nikakve 'penale' zbog ovog otkaza Šamaniću budući da su se osigurali prilikom potpisa ugovora da s Hrvatom mogu raskinuti suradnju do prosinca.

Inače, Šamanić je posljednji angažman imao u Uti gdje je je proveo godinu i pol dana, dok je prije toga igrao za razvojnu momčad Knicksa (Westchester Knicks) te San Antonio Spurse koji su ga 2019. izabrali kao 19. pick na NBA draftu. Usprkos velikim očekivanjima, Šamanić je u Spursima potpuno podbacio, a otkaz si je potpisao kada je u predsezoni odustao od branjenja kontranapada protivničke momčadi što je iznimno naljutilo Gregga Popovicha.

Prije nego što je potpisao za Fenerbahce, Šamanića se povezivalo s Baskonijom pa tako nije nemoguće da se dogodi jedan 'trejd' između baskijske i turske momčadi u kojem će Birch otići u Istanbul, a Šamanić u Vitoriju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka ŠamanićFenerbahçe košarkaBaskoniaEuroliga

Ostale Vijesti