Yegor Aleyev/NEWSCOM
Yegor Aleyev/NEWSCOM

Fantastični Hezonja nastavlja dominirati u Euroligi, pao i Žalgiris (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.12.21. | 18:30

Utakmicu je prelomila posljednja četvrtina, Unics je upisao seriju 10-0 i mirno priveo susret kraju

Iako se prijašnjih sezona kvaliteta Marija Hezonje dovodila u pitanje, otkako je ovaj 202 cm visoki bek šuter iz Dubrovnika preselio u daleku Rusiju, Unics “gori”. Čini se da je Velimir Perasović pogodio s dozom igre za ovog očigledno sjajnog igrača. Unics iz Kazana se penje na tablici Eurolige iz kola u kolo, a ne zaostaju puno ni u ruskom VTB natjecanju. Hezonjina kvaliteta je s pravom prilikom došla do izraćaja, a ni današnja partija u sklopu regularnog dijela sezone Eurolige nije iznimka, dapače.

U ranijem popodnevnom terminu, Unics je na svom parketu dočekao posljednjeplasiranu ekipu Žalgirisa i kroz ušicu igle stigao do pobjede uz konačni rezultat 66:53. Na papiru se čini kao sigurna pobjeda, no sve je bilo otvoreno do početka posljednje, četvrte četvrtine.

Da bi moglo biti problema bilo je vidljivo već u prvoj četvrtini. Momčad iz Kaunasa je zaigrala čvrstu obranu, Unics je uostalom u prvih deset minuta zabio svega 13 koševa. Ništa bolji nisu bili ni Litavci, no njima je takav tijek susreta, gdje se igra koš-za-koš itekako pasao, jer utakmica u svakom trenutku nekom mini serijom mogla otići u nečiju korist.

Naš Mario Hezonja je otpočetka bio striktno markiran od strane Zorana Dragića, pa smo do poluvremena od našeg igrača vidjeli svega četiri poena. Unics i Žalgiris su poništili jedni druge, a bez Hezonje i Canaana, nitko iz redova domaćih nije mogao odljepiti domaće na jedan osjetni “plus” što bi dalo mira pred odlazak na odmor koji nam je naposlijetku donio blagu prednost ekipe iz Kazana (26:23).

Zanimljivo, danas nismo gledali masterclass Browna i Strelnieksa, možda i najboljih pojedinaca obaju momčadi. Čak su i službene stranice Eurolige označile ovaj duel kao ključ pobjede za jednu ekipa, Iako je Strelniks završio utakmicu kao najbolji pojedinac Žalgirisa, zakazao je u najbitnijem trenutku, kada se lomio sususret. Naime, treća četvrtina je završila u potpunom egalu, i to rezultatom 42:42 što je dalo za nasluzizi da ćemo danas vidjeti zbilja malo koševa.

A onda se pojavio Hezonja i skupa s Brownom riješio susret. Njih dvojica su, uz pomoć Jekirija u pet minuta upisali 10 poena, dok Žaligiris nije upisao niti jedan. To je bilo više nego dovoljno za pobjedu i novo slavlje u Rusiji. Mario je sve bitniji kotačić kod Perasovića, čini se da je odlazak iz NBA lige bio pravi potez, Hezonja je pravi hit Eurolige!

Spomenimo na kraju kako je susret završio sa 20 postignutih poena, šest skokova, bez asistencija. Ne treba ni spominjati da je najviše pridonio svojoj ekipi što se tiče broja postignutih poena.

EUROLIGA, PETAK

Unics Kazan - Zalgiris 66:53

Alba - CSKA

Monaco .Zenit

Olympiakos - Lyon

Crvena zvezda - Bayern




Tagovi

Mario HezonjaUnics KazanŽalgiris

Ostale Vijesti