Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Euroliga na domaći pogon: Simon i Hezonja sjajni u pobjedi Efesa i Uniksa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 20:39

Anadolou Efes se nije pretjerano mučio protiv Asvela, Uniks teže od očekivanog do bodova kod Žalgirisa.

Nastavlja se 25. kolo Eurolige.

Elitno klupsko natjecanje za najbolje košarkaše starog kontinenta danas je na rasporedu donijelo sveukupno pet susreta, a nama najzanimljiviji su bili oni gdje su nastupali naši košarkaši. Branitelj naslova Anadolou Efes je zaigrao na svom parketu u Istanbulu protiv Asvela iz Lyona, a Uniks je svoj hladni Kazanj zamijenio vjerojatno podjednako ledenim Kaunasom gdje su tek nakon pretposljednje četvrtine razbili domaćina i upisali zasluženu pobjedu.

U Istanbulu napeto nadigravanje sve do druge četvrtine, a onda mirno vodstvo Efesa uz tek blage poteškoće. Ono što nas najviše veseli je povratak Krune Simona koji je danas bio odličan! On i Larkin su predvodili Anadolou do pobjede sa 19, odnosno 14 poena. Kruno je imao odličan šut, iz polja je gađao sjajnih 71%, uz savršen učinak sa slobodnog bacanja. Uz poene, upisao je i pet skokova i tri asistencije.

Kod gostiju je najuspješniji bio Knight s 21 poenom, 12 skokova i jednom asistencijom. To je ujedno bio i jedini double-double učinak na susretu. S ovom pobjedom, branitelji naslova iz Turske polako hvataju korak za konkurencijom, osmi su i ako će nastaviti sa dobrim igrama, playoff ne bi smio doći pod znak pitanja. Bez obzira na taj temeljni uspjeh, Efes je samo sjena prošlogodišnjih osvajača.

Nešto sjevernije, u Kaunasu, Mario Hezonja i Uniks su gostovali kod posljednjeplasirane ekipe prvenstva – Žalgirisa. Oni iz 20 do sad odigranih kola imaju grozan omjer 3-17, pa smo očekivali nešto lakši put do pobjede od onoga što smo vidjeli. Žalgiris je pokazao zubei rano ušao u tempo laganog vodvstva koje se istopilo sredinom druge četvrtine samo di pobjeda opet došla pod znak pitanja u trećoj.

Zanimljivo, Ulanovas se probudio tek u drugoj četvrtini, danas je stao na 16 poena uz šest skokova. U stopu ga je pratio Lekavičius sa 14, uz tri skoka i isto toliko asistencija. Naš Mario Hezonja je pak ostao treći po učinku iza Lorenza i Johna Browna. Oni su danas dogurali do double-double učinka. Lorenzo je uz 19 poena upisao i deset asistencija, dok je John uz 15 poena upisao i 11 skokova.


Euroliga, 25. kolo, rezultati

Četvrtak, 3. veljače

Crvena Zvezda – Monaco 80:91

Bayern – Maccabi Tel Aviv 70:52

Olimpia Milano – Fenerbahče 60:71

Barca – Panathinikos 86:60

Petak, 4. veljače

CSKA – Alba 91:72

Anadolou Efes – Asvel 78:72

Žalgiris – Uniks

Baskonia - Olympiakos

Real Madrid - Zenit



Tagovi

EuroligaMario HezonjaUnics KazanKrunoslav SimonAnadolu Efes

Ostale Vijesti