Eurokošarka: MVP izvedba Šakića, Šveđi epizodna uloga

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.11.19. | 21:27

Bivši Cibonaš izdominirao je u svojoj bivšoj košarkaškoj domovini.

U pobjedi litavskog Lietkabelisa nad viceprvakom Poljske Torunom u sklopu grupe A FIBA Lige prvaka, apsolutni junak bio je bivši krilni igrač i reprezentativac Hrvatske, Željko Šakić.

U pobjedi 98:83 Zagrepčanin je ugradio čak 32 poena, čemu je dodao četiri asistencije, isto toliko ukradenih lopti i dva skoka. Odličnim šutom iz igre 10/17, uz savršeni učinak s crte za slobodna bacanja 7/7, naš košarkaš bio je daleko najzaslužniji za pobjedu kluba kojeg vodi Nenad Čanak. 31-godišnjak u pet je utakmica na prosjeku od točno 18 koševa po utakmici.

 

 

Turski Bešiktaš u grupi D je na domaćem terenu potpuno razoružao mađarski Szombathely i slavio sa 74:49 u dvoboju dva trenera iz bivše države, Duška Ivanovića i Gašpera Okorna. U istoj grupi grčki PAOK je bio bolji od talijanskog Brindisija s 95:91 u efikasnoj utakmici.

Mornar iz Bara izgubio je 65:73 na svom terenu od jakog grčkog Periosterija, a Damir Markota je za nešto manje od 22 minute na parketu uknjižio osam poena. Njemačka Vechta također nije bila uspješna na domaćem terenu pošto je svladana 73:81 od turskog Banvita. Drugi njemački predstavnik Telekom Bonn obranio je domaći teren i nadigrao litavski Neptunas 97:85.

U Eurokupu podgorička Budućnost svladala je u gostima talijanski Trento, i to lakše nego rezultat 76:69 odaje. Na kraju treće četvrtine Podgoričani su imali plus od 15 razlike, a najefikasniji bio je snažni krilni igrač Hassan Martin s 18 poena. Naš Luka Božić odigrao je tek nešto preko šest minuta bez koša. Bivši igrač Cedevite Justin Cobbs nije imao svoju večer te je u 36 i pol minuta uz šut iz igre 2/10 upisao svega pet poena.

Ratiopharm Ulm izgubio je na domaćem terenu 87:99 od Morabanc Andorre. Momčad koju vodi proslavljeni slovenski razigravač Jaka Lakovič bila je primorana igrati bez još jednog Slovenca, Zorana Dragiča, je ostavila goste iz ACB lige samo jedan poen ispod troznamenkastog broja.

 

FIBA Champions League, rezultati:

Lietkabelis – Polski Cukier Torun 98:83

PAOK – Happy Casa Brindisi 95:91

Besiktas Sompo Sigorta – Falco Szombathely 74:49

RASTA Vechta – Teksüt Bandirma 73:81

Mornar Bar – Peristeri winmasters 65:73

Telekom Baskets Bonn – Neptunas Klaipeda 97:85

Kasnije:

EB Pau Orthez – Hapoel Bank Yahav Jerusalem  

Casademont Zaragoza - JDA Dijon

 

7Days Eurocup, rezultati:

Ratopharm Ulm – Morabanc Andorra 87:99

Dolomiti Energia Trento – Budućnost VOLI 69:76

Kasnije:

Nanterre 92 – Darussafaka Tekfen Istanbul

 

(foto: FIBA)


Tagovi

košarkaŽeljko ŠakićLuka BožićBudućnostFIBA Liga prvakaEurocup

Ostale Vijesti