Efes bez Simona se poigrao u Ankari

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.03.20. | 21:26

Ipak, vjerojatno u ovom trenutku najbolja košarkaška družina Starog kontinenta gleda u leđa iznenađenju prvenstva.

Osim nogometne, danas se odigrala i turska košarkaška Superliga.

Ove godine fantastični Anadolu Efes s pola je gasa, bez velikog broja važnih igrača, razbio Türk Telekom iz glavnog grada Ankare sa 103:81. Utakmici nisu prisustvovali Kruno Simon, Shane Larkin, Alec Peters i Bryant Dunston.

Najbolju momčad prekinute Eurolige predvodio je Vasilije Micić s 19 poena i sedam asistencija za samo 24 minute na terenu. Najistaknutiji pojedinac na drugoj strani Enes Taškiran je upisao 20 koševa.

Efes je u utakmicu krenuo s 11:0, a konačno su prelomili utakmicu u trećoj četvrtini kad su otišli na plus od 25 poena (72:47). Susret je odigran iza zatvorenih vrata, a mediji su špekulirali da su gore navedeni igračo propustili utakmici radi straha od zaraze koronavirusom, no neki su to već demantirali.

Trener Ergin Ataman rekao je da je Larkin bio odsutan radi ozljede, a Dunston jer je postao otac. Također, po pravilima smije se koristiti pet stranaca u prvenstvu, a danas su to bili Singleton, Pleiss, Micić, Anderson i Beaubois.

Pomalo začuđujuće zvuči da Efes nije prvi na ljestvici Superlige. Naime, to je senzacionalmna Pinar Karšijaka koja, istinabog, ima utakmicu više, te je svladana od strane Efesa s 82:80 nakon produžetaka 5. siječnja.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Anadolu Efes scored 103 over Turk Telekom with some of its marquee names sitting out<br><br>| Eurohoops <a href="https://t.co/emV1sJWISO">https://t.co/emV1sJWISO</a></p>&mdash; Eurohoops.net (@Eurohoopsnet) <a href="https://twitter.com/Eurohoopsnet/status/1239221720713531394?ref_src=twsrc%5Etfw">March 15, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Anadolu EfesErgin AtamanVasilije MicićShane LarkinKrunoslav Simonturska košarkaka liga

Ostale Vijesti