Ken Blaze-USA TODAY Sports
Ken Blaze-USA TODAY Sports

Dvostruki All-star i sin slavnog Litavca napušta Indianu Pacerse

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 22:10

Kao zamjena stiže 21-godišnji playmaker.

Indiana Pacersi tradeali su dvostrukog All-stara Domantasa Sabonisa u Sacramento Kingse za paket igrača koji uključuje i beka Kingsa Tyresea Haliburtona, javlja ESPN.

Pacersi će uz Sabonisa u Sacramento poslati Jeremyja Lamba i Justina Holidaya, a za uzvrat će još dobiti Buddyja Hielda i Tristana Thompsona.

Odlaskom Haliburtona (14.3 poena, 7.4 asistencije, 3.9 skokova i 1.7 ukradenih lopti ove sezone), 12. picka na draftu 2020. za kojeg se očekivalo da će postati nositelj franšize, Kingsi su ostali na dva playmakera De'Aarona Foxa i Daviona Mitchella.

Prije dva dana Indiana je tradeala Carisa LeVerta u Cleveland, i sada se okreću potpunom pomlađivanju momčadi, a Haliburton bi trebao biti jedan od njenih ključnih kotačića.

Sabonis je sin slavnog litavskog košarkaša Arvidasa Sabonisa koji je igrao za Portland Trail Blazerse, kada se Domantas rodio. Orlando Magic ga je 2016. draftirao kao 11. picka na draftu, no odmah ga je poslao u Oklahomu City Thundere u kojoj je postizao 5.9 poena po utakmici uz 3.6 skokova. U drugoj sezoni prelazi u Indianu, postepeno je jačao brojke, a učinak karijere imao je u prošloj sezoni kada je postizao 20.3 poena po utakmici uz 12 skokova i 6.7 asistencija. Ove sezone ubacivao je 18.9 uz 12.1 skokova i pet asistencija po utakmici te je ostvario 34 double-doublea, jedan manje od Rudya Goberta i sedam manje od najboljeg u toj kategoriji Nikole Jokića.

U dva navrata nastupao je na All Star utakmici.


Tagovi

Domantas Sabonistyrese haliburton

Ostale Vijesti