Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Dva važna potpisa u Zadru: Stigao odlični strijelac, suradnju produžio Lovro Mazalin

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 10:20

Prvak Hrvatske ozbiljno radi na slaganju momčadi za novu sezonu

Iza košarkaša Zadra sjajna je sezona u kojoj su obranili naslov prvaka Hrvatske, a uz to su i osvojili Kup Krešimira Ćosića te igrali doigravanje u ABA ligi.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon sezone prepune uspjeha, mnogi igrači podigli su svoju cijenu na tržištu, a prvi je to naplatio Arijan Lakić, koji je dogovorio prelazak u Partizan. Dvojbeno je i hoće li njegov primjer slijediti netko od kvarteta - Božić, Drežnjak, Ramljak i Žganec, no u klubu rade punom parom kako bi spremni dočekali eventualne nove odlaske.

Tako su iz kluba potvrdili kako ih je pojačao izvrsni slovenski bek-šuter Jan Rebec, koji je suradnju s klubom dogovorio na 1+1 sezonu.

Ovaj 31-godišnjak rođen u Postojni iza sebe ima uspješnu karijeru u kojoj je nastupao za brojne slovenske klubove, Olimpiju, Krku, Šentjur, a u posljednjoj je nastupao za srpski Zlatibor Gold Gondola u ABA2 ligi.

U momčadi koja je završila natjecanje na trećem mjestu bio je najbolji strijelac s prosjekom od 16,1 poena, 4,3 asistencije i 3,7 skokova. Do tog je učinka došao uz izvrstan postotak šuta od 60 posto te šuta za tricu od 46,6 posto.

Rebec će u momčadi Zadra popuniti šutersko mjesto upražnjeno odlaskom Arijana Lakića.

Osim Slovenca, dres Zadra sljedeće sezone nosit će i Lovro Mazalin. Član šampionske momčadi iz prošle sezone Lovro Mazalin produžio je ugovor s klubom za još jednu godinu! Ovaj 26-godišnji Petrinjac u Zadar je stigao prošle godine, potpisavši ugovor na 1+1 sezonu, koji je na obostrano zadovoljstvo produžen.

Mazalin je bio važan kotačić momčadi Danijela Jusupa, u ABA ligi i domaćem prvenstvu postizao je u prosjeku po 10,5 poena te je pod košem izvrsno surađivao s Lukom Božićem.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Premijer liga košarkašaLovro MazalinKK ZadarABA liga

Ostale Vijesti