REUTERS/Rula Rouhana
REUTERS/Rula Rouhana

Dream Team zaustavio Jokića i lagano svladao jednog od najvećih konkurenata za zlato

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 08:01

Amerikancima je ovo bila treća pobjeda na pripremama, a Srbiji drugi poraz...

Košarkaška reprezentacija SAD-a, prvi favorit za zlato na košarkaškom turniru, osvojila je pripremni turnir nakon što je s 98-92 svladala Australiju i 105-79 Srbiju koja je završila posljednja budući da je uz utorak izgubila od Australije 73-84.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Srbija se dobro nosila sa SAD-om u prvoj dionici (28-28), no već do poluvremena Dream Team je pobjegao na 14 poena razlike. Sve je bilo riješeno u trećoj četvrtini u kojoj su Amerikanci otišli na +25 i mirno priveli pripremnu utakmicu kraju.

Amerikance su do pobjede vodili Stephen Curry s 24 poena i tri skoka, specijalist za obranu Bam Adebayo je zabio 17 uz osam skokova i tri dodavanja, a Anthony Edwards 16 poena uz skok i asistenciju. Dvocifren kod Amerikanaca bio je i LeBron James (11 poena).

Srbija je sjajno neutralizirala Nikolu Jokića koji je pogodio 6 od 19 šuteva, zabio je ukupno 16 poena, zabilježio 11 skokova i dvije asistencije. S poenima su ga pratili Avramović (14) i Petrušev (11) ali to nije bilo dovoljno za ugroziti moćne Amerikance.

Ove dvije reprezentacije susrest će se i na Olimpijskom turniru, već u prvom kolu skupine C tako da su sinoć vjerojatno treneri obje reprezentacije, Steve Kerr i Svetislav Pešić, skrivali određene karte. U skupini se još nalaze Južni Sudan i Portoriko.

Amerikanci predstojeći turnir u Parizu dočekuju kao apsolutni favoriti. Srbija će se s Kanadom, Francuskom, Grčkom i Njemačkom boriti za medalje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

američka košarkaška reprezentacijasrpska košarkaška reprezentacijaOlimpijske igrePariz 2024

Ostale Vijesti