Wendell Cruz-USA TODAY Sports
Wendell Cruz-USA TODAY Sports

Draft bez iznenađenja: Spursi birali košarkaškog prodigyja, braća Thompson ispisala povijest

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 23.06.23. | 08:48

Što se hrvatskih igrača tiče, ovog puta nismo imali predstavnika na draftu.

Posljednjih godina, kada NBA ligom drmaju „dileri“ informacija Adrian Wojnarowski i Shams Charania, večer drafta izgubila je bilo kakvu draž. Danima unaprijed se zna koji klub će birati određenog igrača s kojeg mjesta tako da onaj moment iznenađenja više ne postoji.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je bilo i sinoć u Barclays Centeru koji je upriličio 77. izdanje drafta na kojem su San Antonio Spursi imali pravo biranja s prvog mjesta na kojemu su odabrali 224 centimetra visokog košarkaškog prodigyja Victora Wembanyamu.

Oko francuskog centra, a koji za svoju visinu ima nevjerojatnu tehniku , kontrolu lopte i mekanu ruku, stvoren je ogroman hajp, takav da je nadišao čak i Ziona Williamsona, a mnogi stručnjaci ističu kako od LeBrona Jamesa nije bilo tako očekivanog košarkaša u NBA ligi. A ima i nešto simbolike u ovoj priči, jer Spursi od 1997. i biranja Tima Duncana nisu imali prvi pick...

„Već sada sam ostvario nešto o čemu sanjam cijeli svoj život. Kad sam čuo da me prozvao povjerenik Adam Silver, to je bilo kao u snu. Jednostavno sam morao zaplakati, ovo je najbolja večer u mojem životu”, rekao je Wembanyama nakon što je povjerenik lige Adam Silver objavio njegovo ime.

Iza Wembyja je već bilo zanimljivije. Naime, oko drugog picka su se vrzmali Charlotte Hornetsi, koji više nisu u vlasništvu Michaela Jordana koji je odlučio prodati većinski udio u klubu. Birali su Hornetsi između Scoota Hendersona i Brandona Millera s Alabama, a odabir je pao na potonjeg.

Tako je Portland dobio Hendersona kojeg je dočekalo pitanje oko Damiana Lillarda čija je budućnost u redovima Trail Blazersa neizvjesna.

„Zašto mislim da bi Lillarda trebao ostati? Pa zato što mislim da ćemo on i ja na bekovskim pozicijama biti jako zabavni i dobri. Bit će gotovo za ostatak lige, rast će i prodaja karata i mislim da bi to bio sjajan tandem“, izjavio je samouvjereni Henderson.

Na četvrtom i petom mjestu je, pak, ispisana povijest – s tih su mjesta birana braća blizanci. U Houston je tako otišao Amen Thompson, dok je kod Bojana Bogdanovića u Detroit otišao njegov minutu mlađi brat Ausar, što je prvi takav slučaj u povijesti drafta.

Što se hrvatskih igrača tiče, ovog puta nismo imali predstavnika na draftu, a od igrača iz regije zanimljiv je slučaj Tristana Vukčevića. Srpski igrač je s Partizanom osvojio ABA ligu u majstorici protiv Crvene zvezde, da bi ga nakon toga s 42. mjesta draftirali Washington Wizardsi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBANBA draftVictor WembanyamaSan Antonio Spurs

Ostale Vijesti