Dok ostali stežu remenje, kod Simona med i mlijeko: Efes dao novi ugovor važnom beku

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 03.04.20. | 13:12

Vrijeme će pokazati je li obustava Eurolige Efesu oduzela momentum.

Istanbulski Anadolu Efes aktualni je viceprvak Europe. No ove su sezone zauzeli pole-position da odu i korak dalje te po prvi puta uzmu naslov kontinentalnog prvaka. U najboljoj su formi, predvode karavanu Eurolige s omjerom 24-4, a to je stanje koje je zatečeno od strane prekida uzrokovanog tekućom pandemijom.

Imaju po mnogima trenutno najboljeg igrača Eurolige u Shaneu Larkinu, ali i odlično izbalansiranu momčad, s vjerojatno najboljom vanjskom linijom na kontinentu koje je dio i naš Krunoslav Simon. No njen važan kotačić je i Rodrigue Beaubois, francuski combo bek koji je bilježio lijepe brojke od 9.5 poena po susretu uz 52.2% šuta iz igre.

 

 

Kao nagradu za dobre predstave Francuz je dogovorio s upravom kluba kojeg vodi Ergin Ataman novi ugovor do 2022. godine. Vijest je ovo koja veseli u ova ''kokuzna'' vremena te odaje kako nije baš svaki sportski kolektiv ne kontinentu podlegao okrutnoj financijskoj krizi.

Beaubois je počeo u Choletu od kuda se otisnuo u NBA ligu. Na draftu 2009. je biran kao 25. prve runde od strane Oklahoma City Thundera, no odmah je mijenjan u Dallas Maverickse za igrača biranog točno jedno mjesto ispred njega istog dana, Byrona Mullensa.

U Teksasu se zadržao četiri godine, a s Mavsima je osvojio i NBA prsten 2011. godine kada je svladan favorizirani Miami Heat. Prije Efesa je bio članom Baskonije otkuda se, nakon dobrih igara, 2018. pridružio Efesu.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

EuroligaErgin AtamanAnadolu EfesugovorKrunoslav SimonRodrigue Beaubois

Ostale Vijesti