Nel Pavletic/Pixsell
Nel Pavletic/Pixsell

Dino Rađa: Jordan bi danas zabijao 50 na loš dan

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 13.11.21. | 19:19

Zanimljivo mišljenje bivšeg Celtica.

Predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku HKS-a Dino Rađa prema navodima španjolske Marce oštro je popljuvao današnju NBA ligu. Otprije je poznata Rađina sklonost nostalgiji, pa najnovije optužbe na račun moderne košarke i ne dolaze kao preveliko iznenađenje.

Legendarni centar koji je prošle godine postao član Kuće slavnih izvjavio je kako:

“Danas svaka utakmica podsjeća na onu s All Star vikenda. Suci puno zvižde. Devedesetih se igralo čvršće i manje se zviždalo. Ali ljudima se sviđa što im se sviđa. Biznis se ovako širi i moramo to prihvatiti. U današnjoj košarci Michael Jordan zabijao bi 50 na loš dan. Za mene on je najveći ikada zbog svega što je postigao sa svojim momčadima.”

Ove sezone u NBA ligi na snazi su nova reformirana pravila koja su napadačima značajno otežala izvlačenja faulova, te su se obrambene statistike mnogih momčadi značajno popravile, ali moguće je da zbog količine obaveza u domaćoj košarci Rađa to još nije stigao detaljnije ispratiti.

Na kraju je ipak odao priznanje trojici suvremenih košarkaša koje sje istaknuo kao individualce oko kojih bi gradio svoju idealnu momčad:

“Ako bih trebao graditi momčad iz ničega, uzeo bih Luku Dončića Giannisa Antetokounmpa ili Stepha Curryja.”

 


Tagovi

Dino RađaNBA

Ostale Vijesti