Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Dino Rađa: Hezonju ne vidim u reprezentaciji, a najluđu stvar u karijeri napravio sam u Bostonu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.04.21. | 18:50

Mandat u Celticsima je doista bio ogroman korak koji sam napravio, ali ne mogu zaboraviti na period u Europi, točnije Jugoplastiki i Grčkoj. Što se tiče finala iz Barcelone protiv SAD-a, nadali smo se pobijedi, ali realno je ona bila neočekivana. Ta momčad Amerikanaca bila je stvarno nevjerojatna

Ime Dina Rađe ne odzvanja samo hrvatskim medijskim prostorom, već i grčkim, gdje je svojevremeno branio boje Olympiacosa i Panathinaikosa, dva tamošnja velikana. Nešto veći trag ostavio je u zelenom dresu, gdje je igrao nakon povratak iz NBA i Bostona, a nedavno je gostovao na tamošnjoj televiziji i raspričao se o karijeri, anegdotama iz prošlosti, ponajboljim grčkim košarkašima, ali i o Hezonji.

Kaže kako mladog Hrvata trenutno ne bi zvao u reprezentaciju, unatoč odličnim igrama koje pruža u Panathinaikosu.

„Nakon predolimpijskih igara 2016. godine, imao je neka ponašanja koja nisu primjerena jednom reprezentativcu. Trenutno ga ne vidim u hrvatskoj reprezentaciji, međutim imamo trenera i on će donijeti najbolju odluku za momčad", rekao je Rađa.

Osvrnuo se i na igre Giannisa Antetokounmpa, ponajboljeg NBA igrača.

„Ima šanse osvojiti prsten. Naravno, neke druge momčadi su u prednosti, poput Brooklyn Netsa i Los Angeles Lakersa. Činjenica da su ga Bucksi potpisali s višegodišnjim ugovorom, daje mu dovoljno vremena kako bi osvojiti prvenstvo", mišljenja je legendarni hrvatski košarkaš.

Svoje mišljenje dao je i o Spanoulisu, Diamantidisu i Papaloukasu, ponajboljim grčkim košarkašima.

„Moj izbor je Spanoulis. Kad sam prvi put vidio tog klinca bio sam impresioniran njegovim načinom igre, mentalitetom pobjednika i velikom efikasnošću. Zato mu dajem malu prednsot ispred ostale dvojice", naglasio je.

Osvrnuo se i na svoju karijeru, odnosno na finalni susret protiv američkog „dream teama“ 1992. godine.

"Svako razdoblje moje karijere bilo je vrlo važno. Moj mandat u Boston Celticsima je doista bio ogroman korak koji sam napravio, ali ne mogu zaboraviti na period u Europi, točnije Jugoplastiki i Grčkoj. Što se tiče onog finala iz Barcelone protiv SAD-a, nadali smo se pobijedi, ali realno je ona bila neočekivana. Ta momčad Amerikanaca bila je stvarno nevjerojatna“, naglasio je Rađa.

Za kraj se prisjetio jedne anegdote iz Bostona, za koju tvrdi da je najluđa stvar koju je napravio u karijeri.

„Išao sam jednom motociklom iz Hrvatske u Afriku, ali to nije bilo najluđe što sam ikada napravio. Ta čast ide jednoj utakmica sa Celticsima u NBA ligi. Dobio sam udarac i otišao u svlačionicu pun krvi. Liječnik je rekao da mi treba 20 šavova i da moram u bolnicu, jer on to ne može zakrpati. Na kraju sam uzeo iglu i sam si zašio usnicu“, prisjetio se za kraj Dino Rađa.


Tagovi

Dino RađaMario HezonjaBoston CelticsPanathinaikos

Ostale Vijesti