KK Dinamo/kkdinamo.hr
KK Dinamo/kkdinamo.hr

Dinamo na krilima navijača do pobjede nad Kaštelama na otvaranju sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 10:12

Domaćini stopostotni u prvom kolu

U prvom kolu Prve hrvatske košarkaške lige, drugog ranga hrvatske košarke, košarkaši Dinama na domaćem terenu pobijedili su momčad Kaštela rezultatom 70:55. Utakmica je bila rezultatski neizvjesna do treće četvrtine kada je Dinamo stvorio veću prednost i posljednju četvrtinu dočekao s ugodnih 11 poena prednosti. Utakmicu je obilježila gromoglasna podrška Dinamovih navijača Bad Blue Boysa koji su duž čitave utakmice svojim igračima davali vjetar u leđa i pomogli im da ostvare pobjedu na otvaranju sezone.

Najraspoloženiji pojedinac kod Dinama bio je Andro Anzulović sa 16 zabijenih poena uz 4 skoka i 4 asistencije. Osim njega, dvoznamenkast broj poena postigli su Martin Klepo (14), David Ušić (12) i Luka Cvitanović (11). Kod Kaštela Ante Delaš i Mario Krešić zabili su 14, Delaš je još upisao šest asistencija, a Krešić i osam skokova.

"Čestitam ekipi Dinama na kraju uvjerljivoj pobjedi iako je prvi dio bio dosta izjednačen. Pali smo početkom treće četvrtine. Dinamo je podignuo agresivnost, a mi se nismo snašli. U nastavku smo zabili samo 20 poena i imali previše izgubljenih lopti", rekao je Damir Rančić trener Kaštela, a medijima se obratio i trener KK Dinama, Milan Ličina:

"Napokon je krenula sezona, i to na najbolji mogući način. Kaštela su odlična ekipa, čestitam im na nastupu. No, moram reći da moji dečki uz ovakvu atmosferu nisu mogli izgubiti. Ovo je užitak, za ovo se bavimo sportom".

U sljedećem kolu Dinamo gostuje u Samoboru, a Ribola Kaštela dočekuju Zapruđe.

"KK Dinamo se zahvaljuje navijačima na izvrsnoj atmosferi i velikoj podršci klubu. Veselimo se idućim utakmicama uz ovakvu podršku naših navijača", napisao je klub na svojim službenim kanalima.

I u preostalim utakmicama prvog kola druge lige, domaćini su bili uspješni. U najzanimljivijoj utakmici Hermes Analitica je sa 101:100 svladala KK Dubrovnik, Bosco je sa 98:59 bio bolji od Jazina, Kvarner 2010 je s 21 razlikom nadvisio Omiš Čagalj Tours, a još uvjerljivije (+22) bilo je Zapruđe protiv Medveščaka. Kolo je zatvoreno pobjedom Amfore protiv Zaprešića 84:76.

Prva muška liga, prvo kolo:

Hermes Analitica - Dubrovnik 101:100

Bosco - Jazine Arbanasi 98:59

Kvarner 2010 - Omiš Čagalj Tours 84:63

Zapruđe - Medveščak 86:64

Dinamo Zagreb - Ribola Kaštela 70:55

Amfora - Samobor 84:76



Tagovi

Dinamo ZagrebKK Dinamo ZagrebPrva muška ligaMladost Ribola Kaštela

Ostale Vijesti