Detroit u ofenzivi: Nakon Blake Griffina Pistonsi kreću u novi trade

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.01.18. | 10:56

Jedan mladi igrač bi mogao napustiti Pistonse, drugi doći.

NBA svijet je noćas šokirao trade u kojem je Blake Griffin prešao iz Los Angeles Clippersa u Detroit Pistonse. U drugom smjeru su otišli Tobias Harris, Avery Bradley, Boban Marjanović te dva picka – jedan prve i jedan druge runde dok su Clippersi, uz Griffina, u Detroit poslali Willie Reeda i Bricea Johnsona.

> Clippersi kreću iz početka: Blake Griffin trejdan u Istočnu konferenciju!

Detroit sada okreće novu stranicu, ali izgleda kako Pistonsi neće stati na ovom tradeu. Naime, američki novinari javljaju kako su u Detroitu zainteresirani da dovedu Rodneyja Hooda iz Utah Jazza. Hood je 2014. izabran 23. pickom i pokazivao je naznake da bi mogao biti elitni šuter. No, u razvoju su ga usporile ozljede zbog kojih je lani odigrao tek 59 utakmica, a ove sezone je na 36 pa su ga u Jazzu spremni tradeati.

Tu se uključuje Detroit koji je spreman za njega dati još jednog mladog igrača, Stanleyja Johnsona. On je 2015. bio 8. pick na draftu, ali se ni on nije razvio kako se od njega očekivalo. No, važnije od činjenice da bi Pistonsi dobili ipak kvalitetnijeg igrača je činjenica da Hoodu istječe ugovor ovog ljeta dok Johnson ima još jednu garantiranu godinu ugovora.

S druge strane Johnson ima tek 21 godinu i Jazz sigurno u njemu vidi potencijal koji bi se mogao dobro uklopiti s Donovanom Mitchellom. Pitanje je samo može li Utah za Hooda dobiti nešto više jer su za njega zainteresirani i drugi klubovi, između ostalih Chicago koji na raspolaganju za trade ima Nikolu Mirotića...

(Foto: Action Images)


Tagovi

Rodney HoodStanley Johnson

Ostale Vijesti