Kelley L Cox-USA TODAY Sports
Kelley L Cox-USA TODAY Sports

Detonacija iz Teksasa: Klay Thompson novi je igrač Dallas Mavericksa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 21:39

Nakon 13 godina raspadaju se Splash Brothersi.

Nakon 13 godina igranja za Golden State Warriorse, svoj jedini NBA klub u karijeri, Klay Thompson (34) prešao je u viceprvaka NBA lige Dallas Maverickse za 50 milijuna dolara koje će zaraditi u naredne tri sezone. U cijelu priču bit će uključeno još nekoliko igrača, javlja Adrian Wojnarowski, o čemu ćemo više informacija dobiti u narednim danima, no to za sada nije bitno.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan od najboljih šutera svih vremena napustio je klub s kojim je osvojio četiri naslova prvaka. Thomson je u karijeri prosječno ubacivao 19.6 poena, uz 3.3 skoka i 2.3 asistencije po utakmici. U pet navrata igrao je All Stars utakmicu. Iako je proveo 13 sezona u redovima GSW-a, odigrao je 11 sezona budući da je propustio sezone 2019/20 i 2020/21 zbog ozljede križnog ligamenta, zatim i puknuća Ahilove tetive.

Posljednjih sezona Thompson nije na razini kakvoj je bio prije povreda, no i takav će predstavljati veliko pojačanje za Dallas Maverickse koji su prošle sezone stigli na korak do druge titule u povijesti, ali ih je u finalu s 4-1 u pobjedama nadvisio Boston.

Luka Dončić i Kyrie Irving tako su dobili veliku pomoć u pohodu na novi naslov prvaka.

Thomspon je navodno odbio i neke bolje (i dugotrajnije) ponude, ali se odlučio za Maverickse kako bi bio u većoj mogućnosti osvojiti peti naslov u karijeri.

Thomson je svega 79 trica udaljen od Reggieja Millera koji drži treće mjesto po broju ubačenih šuteva za tri poena. Na prvom mjestu je, dakako, njegov Splash Brother Stephen Curry s kojim je osvojio četiri naslova prvaka

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Klay ThompsonDallas MavericksGolden State Warriors

Ostale Vijesti