Darko Planinić i Robert Rikić sljedeće godine u Budućnosti

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 02.08.14. | 08:10

Dva hrvatska centra sljedeće će godine nositi dres podgoričke Budućnosti. Za najbolji crnogorski klub potpisali su Darko Planinić i Robert Rikić.

Planinić se nakon posudbe koju je proveo u Ciboni vratio u matični Maccabi, no izraelski klub je iskoristio opciju te raskinuo ugovor s 211 centimetara visokim centrom. Iako su se u medijima spominjale i neke druge opcije, najkonkretniju ponudu ovom 24-godišnjem Mostarcu poslala je Budućnost te će Planinić sljedeće dvije godine biti prvi centar ovog kluba, a dok ne počne s treninzima u Podgorici Planinić se pokušava izboriti za mjesto u reprezentaciji koja će igrati SP u Španjolskoj.

Budućnost je očigledno odlučila imati hrvatske igrače pod košem, pa su odmah nakon potpisa Planinića, objavili da će sljedeće tri godine njihov dres nositi i Robert Rikić, 218 centimetara visoki centar koji također dolazi iz Mostara i također ima 24 godine. Rikić je prošlu sezonu završio u Širokom, a osim Budućnosti za njega su bili zainteresirani i Partizan te Krka. Kako je Rikić imao važeći ugovor sa Širokim, hercegovačkom će klubu biti isplaćena odšteta, ali nije poznato u kojoj visini.

Inače, Budućnost je jučer objavila kako je potpisala ugovor i s Amerikancem Wiilom Sheeheyjem koji je prošle godine igrao za sveučilište Indiana, a još ranije su u svoje redove vratili reprezentativca Budućnosti Vladimira Dašića.

(Foto: Pixsell) 


Tagovi

Darko PlaninićBudućnostABA liga

Ostale Vijesti