Danas u Zagreb dolazi jedan od najvećih europskih košarkaških talenata (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 07.11.18. | 15:33

Mladić je visoko u kombinacijama za sljedeći NBA draft.

Cedevita danas od 19:30 sati igra 6. kolo Eurokupa protiv francuskog Limogesa, a ljubitelji košarke, uz trenutno stanje hrvatskog prvaka, mogu vidjeti i jednog od najboljih europskih igrača trenutno.

> ODIGRAJ CEDEVITA – LIMOGES

Naime, u redovima Limogesa igra 205 centimetara visoko krilo Sekou Doumbouya. On je do ove sezone igrao za Poitiers u drugoj francuskoj ligi, a bio je član francuske selekcije koja je 2016. osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu do 18 godina. Zanimljivo je da je Doumbouya igrao za taj uzrast iako je tada imao 15, a trenutno ima tek 17 godina – rođen je 23. prosinca 2000. u Gvineji. No, njegova obitelj se preselila u Francusku kad je imao tek jednu godinu pa se s pravom može reći kako je produkt francuske škole košarke.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/gQD4oY9cAxc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Doumboya nema sjajne brojke – u Eurokupu je na prosjeku od 7 poena i 2 skoka, ali zbog svojih nevjerojatnih fizičkih predispozicija nalazi se visoko na svim listama za sljedeći NBA draft. Dapače, jedini ovaj Francuz remeti potpunu dominaciju košarkaša sa sveučilišta Duke – među prvima na draftu bi trebali biti izabrani RJ Barrett, Zion Williamson i Cameron Reddish, tri igrača Dukea, a samo bi Doumboya mogao spriječiti da njih trojica budu izabrana s prva tri picka.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/BzJUocedk8Q" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(Screenshot: Video)


Tagovi

Sekou Doumbouya

Ostale Vijesti