Scott Wachter-USA TODAY Sports
Scott Wachter-USA TODAY Sports

Danas ROY, sutra MVP: Victor Wembanyama jednoglasno!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 08:51

Čudesnu sezonu Francuz je naplatio nagradom koja je (nepravedno) pobjegla Dariju Šariću prije sedam godina…


Novi Greg Oden ili novi Andrea Bargnani, svašta se moglo čuti o Victoru Wembanyami od dijela analitičara NBA lige koji su svojim lucidnim zapažanjima 224 centimetara visokom centru predviđali brzo prizemljenje kada dođe u najbolju košarkašku ligu na svijetu. Nakon par utakmica, dotično društvo vratilo se u mišju rupe, dok je Wemby nastavio dominirati i pokazivati klasu kao kad je igrao na europskim parketima. SA Spursi uzeli su ga kao prvi pick na prošlogodišnjem NBA draftu, a da je to bio dobar potez potvrđeno im je nešto manje od godinu dana kasnije kad je Francuz jednoglasno izabran za novaka godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Svih 99 glasova dobio je Wemby, postao je prvi jednoglasno odabran novak godine još od Karl-Anthony Townsa 2016. godine, a iza sebe je ostavio Holgrema iz OKC-a te Millera iz Hornetsa.

I ofenzivno i defenzivno je dominirao Wemby, ali svakako treba spomenuti kako je postao prvi igrač u povijesti koji je u svojoj rookie sezonu skupio više od 1500 poena (1522), 700 skokova (755) te po 250 asistencija (274) i blokada (254). Ono čime je dodatno impresionirao je njegova 'mekana ruka' budući da je u prvoj sezonu skupio sjajnih 128 trica. Nije loše, složit ćete se…

Spomenimo za kraj kako je Wemby treći igrač SA Spursa koji je osvojio ovu prestižnu nagradu nakon Tima Duncana i Davida Robinsona, a podsjetimo kako je ista zamalo izbjegla iz ruku Darija Šarića 2017. koji je tada odigrao sjajnu sezonu u dresu 76ersa, no ipak je s osvojenih 266 bodova ostao kratkih rukava iza pobjednika Malcoma Brogdona (414). (G)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Victor WembanyamaNBASan Antonio Spurs

Ostale Vijesti