Tomić vodio Barcelonu do pobjede kod Repeše, Zvezda uvjerljiva protiv Galatasarayja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.02.17. | 21:22

Na euroligaškim parketima, u tri utakmice 23. kola slavili su domaćini, a u jednoj gosti.

Drugoplasirani CSKA je u Moskvi slavio pred domaćim navijačima sa 93:81 protiv Maccabija iz Tel Aviva i upisao 17. pobjedu, izjednačivši se s vodećim Real Madridom, koji sutra igra protiv Darussafake Dogus. Moskovljani su nakon prve četvrtine vodili 26:14, na 'veliki' odmor otišli s prednošću od 54:48 i u nastavku zadržali prednost. Najučinkovitiji u redovima domaćina bio je Nando De Colo sa 29 koševa. Kod poraženih je prvi strijelac bio Landesberg sa 19 ubačaja.

Fenerbahče je derbiju četvrte i treće momčadi na ljestvici u Istanbulu pobijedio Olympiakos sa 67:64. Nakon izjednačene prve dionice igre, domaćin je sa šest razlike dobio drugu četvrtinu i potom odigrao lošu treću i vratio se u posljednjoj četvrtini. Sve skupa bilo je dovoljno za 15. pobjedu turske momčadi do koje je domaćine vodio Bogdan Bogdanović sa 27 koševa, dok je za Olympiakos najviše poena zabio Erick Green – 17.

Uspješna je bila i Crvena zvezda koja je na svom terenu u Beogradu bila bolja od turskog Galatasarayja sa 77:58. Zvezda je dobila tri dionice igre i zasluženo došla do 13. slavlja, dok je posljednji Galatasaray ostao na sedam pobjeda i upisao 16. poraz. Branko Lazić i Ognjen Kuzmić su bili najefikasniji kod domaćina sa 17, odnosno 16 poena. Kod poraženih je skromnih 11 poena ubacio Vladimir Micov.

I za kraj večeri, 11. Barcelona je slavila kod pretposljednjeg Milana sa 83:78. Goste je do pobjede vodio naš Ante Tomić sa 19 koševa i devet skokova. Kod momčadi Jasmina Repeše je prvi strijelac bio Awudu Abass sa 14 poena. 

Euroliga, 23. kolo, rezultati:

CSKA – Maccabi Tel Aviv 93:81
Fenerbahče – Olympiakos 67:64
Crvena zvezda – Galatasaray 77:58
Armani Milano - Barcelona 78:83

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

Rezultati by SofaScore

Tagovi

CSKA MoskvaMaccabi Tel AvivFenerbahçe košarkaOlympiacosKK Galatasaray

Ostale Vijesti